Xinjiang’da 4 milyar dolar değerindeki turizm projesi imzalandı

2023 yılı Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi Turizm Kalkınma Konferansı’nda, 28 milyar 776 milyon yuan (yaklaşık 4 milyar 232 milyon dolar) değerindeki 25 turizm projesi imzalandı. 

157 kez okundu.
Xinjiang’da 4 milyar dolar değerindeki turizm projesi imzalandı Advert

2023 yılı Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi Turizm Kalkınma Konferansı’nda, 28 milyar 776 milyon yuan (yaklaşık 4 milyar 232 milyon dolar) değerindeki 25 turizm projesi imzalandı. Diğer yandan, konferans sırasında Xinjiang Turizm Ajansları Derneği, Xinjiang-Orta Asya Turizm İş Birliği İttifakı’nın kurulması için Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan gibi ülkelerdeki turizm kurumlarıyla anlaşma imzaladı. Xinjiang-Orta Asya Turizm İş Birliği İttifakı’nın kurulmasıyla Çin’in Xinjiang bölgesi ve Orta Asya ülkeleri arasındaki turizm iş birliğinin yoğunlaştırılacağı bildirildi. 

Son yıllarda turist sayısında ciddi bir artış yaşayan Xinjiang Bölgesi, daha fazla turist çekmek için yeni projeler de geliştiriyor. Son olarak 24 Mart’ta insansız hava aracı (İHA) ile Xinjiang’ın güzel dağları ve nehirleri arasında mekik dokuyup kuş bakışıyla güzel Xinjiang’ı izlemek için bir anlaşma imzalanmıştı. 2 sivil şirket İHA işletme şirketini kurarak Xinjiang’ın turistik mekanlarında alçak irtifa turizm programını geliştirecek. Önümüzdeki 5 yıl içinde Xinjiang’a 120 İHA’nın getirilmesi bekleniyor. Bu İHA’ların öncelikle Tianchi Gölü ve Yanan Dağlar gibi destinasyonlarda kullanılacağı bildirildi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

Xinjiang’da 4 milyar dolar değerindeki turizm projesi imzalandı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız