Şanlıurfa Valiliği tarafından başlatılan “1000 fikir 1000” projesi kapsamında Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Ks.Amirliği tarafından Bozova İlçesinde vatandaşlar bilgilendirilerek, KADES uygulaması hakkında farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Komutanlık, kadına şiddetin insanlığa ihanet olduğu sloganıyla vatandaşları bilinçlendirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kadına şiddetin önlenmesi için toplumun tüm kesimlerinin işbirliği ve duyarlılık göstermesi gerektiğini vurgulayan komutanlık, bu konuda yapılan çalışmalara destek vermeye devam ediyor.

KADES uygulaması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için hayata geçirilen bir sistemdir. Bu uygulama sayesinde kadınlar, acil yardım talebinde bulunabiliyor ve yakınlarına anında haber verebiliyor. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşların KADES uygulamasını kullanması ve kadına şiddetin her türlüsüne karşı duyarlı olmaları konusunda bilgilendirme faaliyetleri yürütüyor.

Komutanlık, kadına şiddete karşı sadece bilinçlendirme çalışmaları yürütmekle kalmıyor, aynı zamanda bu konuda suç işleyenler hakkında da kararlı bir şekilde mücadele ediyor. Kadına yönelik şiddet olaylarına anında müdahale eden komutanlık, suçlu olanların adalete hesap vermelerini sağlıyor.

Son dönemde artan kadına yönelik şiddet olayları, toplumun her kesiminde büyük üzüntü ve endişe yaratıyor. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, bu konuda duyarlılığın artırılması ve kadına şiddetin önlenmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Toplumsal duyarlılığın artması ve kadına yönelik şiddetin sona ermesi için herkesin desteğine ihtiyaç var.