Veri akışı yoğun

Haftanın son işlem gününde veri akışı yoğun seyredecek. Bu kapsamda yurt içinde cari işlemler dengesi öne çıkarken İngiltere’de büyüme, ABD’de ise ÜFE ve Michigan tüketici güven endeksini takip edeceğiz.

159 kez okundu.
Veri akışı yoğun Advert

Haftanın son işlem gününde veri akışı yoğun seyredecek. Bu kapsamda yurt içinde cari işlemler dengesi öne çıkarken İngiltere’de büyüme, ABD’de ise ÜFE ve Michigan tüketici güven endeksini takip edeceğiz. Yılın ilk beş ayında 38 milyar dolar açık veren cari işlemler dengesinin Haziran ayında 0,3 milyar dolar fazla vermesi bekleniyor. Ancak bu eğilimin devam etme potansiyeli düşük. Öyle ki Temmuz ayına ait öncü göstergeler geride bıraktığımız ayda açık verilmiş olma ihtimalinin yüksek olduğuna işaret ediyor. Yıl sonuna ilişkin beklentilerde ise cari açıkta ağırlıklı olarak 40 milyar dolar civarında rakamlar görüyoruz. Mevcut durumda 12 aylık açık 60 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

 

TL: Haziran ayı cari işlemler dengesi TL açısından da günün en önemli konu başlığını oluşturuyor. Haziran ayında cari dengede fazla beklenmesi pozitif bir unsur olarak kabul edilebilir. Ancak sonraki ay aynı eğilim beklenmediği için bunun güçlü bir tablo yaratması kolay olmayacaktır. Genel olarak baktığımızda ise küresel ekonomik aktivitenin yavaşlama eğilimini sürdürmesinin Türkiye’nin ihracatı açısından olumsuz bir tablo çizdiğini söyleyebiliriz. Ancak son dönemde atılan parasal sıkılaşma adımları yurt içi talebi yavaşlatabilirse cari açık tarafında daha dengeli bir eğilim görme ihtimalimiz söz konusu olabilir. Bu da TL’yi destekleyici bir zemin oluşmasına katkı sağlayabilir.

 

Borsa İstanbul: Özellikle bankacılık sektörünün güçlü görünümü ile son dönemde belirgin şekilde momentum kazanan BIST-100 endeksi haftanın son işlem gününe kırılgan bir zeminde giriyor. Öyle ki dün 7766 puana kadar yükselen endeks günün özellikle son bölümünde gelen satışların etkisiyle kapanışı teknik açıdan önemini son derece yüksek bulduğumuz 7500 puanın altında yaptı. Dolayısıyla haftanın son işlem gününde söz konusu noktanın yeniden aşılıp aşılamayacağını takip edeceğiz. 7500’ün altında yapılacak bir kapanış gelecek hafta için negatif bir sinyal verecektir. 7350 puan ise ilk destek olarak izlediğimiz nokta.

 

BIST-30 EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 8247 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 8190, 8124, 8066 ve 8000 destek olarak izlenebilir. 8305, 8371, 8429 ve 8495 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

 

USD/TL EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 27.3455 seviyesinde kapatan USD/TL vadeli işlem kontratlarında 27.154, 26.9355, 26.744 ve 26.525 destek olarak izlenebilir. 27.537, 27.7555, 27.947 ve 28.166 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

Kaynak ÜnlüCo

Hibya Haber Ajansı

Veri akışı yoğun
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Nilüfer Belediye Futbol Spor Kulübü, şampiyon oldu
Nilüfer Belediye Futbol Spor Kulübü, şampiyon oldu
Bakan Yerlikaya: Taksim meydanı kutlama yeri ve güzergahları arasında değil
Bakan Yerlikaya: Taksim meydanı kutlama yeri ve güzergahları arasında değil