Bitci Racing Team AMS, İtalya Roma’dan birincilikle dönüyor

Hafta sonu İtalya, Roma Vallelunga pistinde üç pilotu ile yarışan takım, Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleşen yarışlarda elde ettiği birinciliklerle podyumda iki kez İstiklal Marşı’mızı çaldırmayı başardı.

889 kez okundu.
Bitci Racing Team AMS, İtalya Roma’dan birincilikle dönüyor Advert

Bitci Racing Team AMS İtalyan şampiyonalarında iki sezondur elde ettiği başarılar ile Türk rüzgarı estirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta sonu Coppa Italia Turismo dördüncü ayak yarışları İtalya’nın Vallelunga Pistinde gerçekleşti. Şampiyonayı takip eden tek Türk takımı Bitci Racing Team AMS, bu yarışta da sporcuları Turgut Konukoğlu, Zekai Özen ve Ramazan Kaya ile start alarak başarılı sonuçlar elde etmeye devam etti.

Zekai’den iki birincilik ve İstiklal Marşı!

Takımın 17 yaşındaki genç yeteneği Zekai Özen yarıştığı TCR DSG klasmanında bu sezon start aldığı tüm yarışlarda olduğu gibi yine podyumdaydı. Hem cumartesi hem de pazar günü gerçekleşen iki yarışta da birinciliği açık farkla kazanan sporcumuz hafta sonu iki kez İstiklal Marşı’mızı çaldırarak bir kez daha göğsümüzü kabarttı. Zekai klasmandaki rakipleri dışında üst klasmandan da bir çok sporcuyu geride bırakarak tüm izleyenlerden tam not aldı.

Turgut Konukoğlu GEN 2 Audi RS3 Seq ile pistteydi

Şampiyonanın üst klasmanı olan TCR SEQ klasmanında yarışan takımın tecrübeli ve 2021 – 2022 sezonu çifte Türkiye Pist Şampiyonu sporcusu Turgut Konukoğlu tüm hafta sonu pistin en hızlı pilotlarından birisiydi. Sıralama seansında 30 rakibinin önünde 1’42.669’luk derecesi ile elde ettiği genel klasman ikinciliğini tüm yarış boyunca güçlü rakiplerinin önünde koruyan Konukoğlu cumartesi günü gerçekleşen ilk yarışta finişe genel klasman ikincisi olarak gelerek podyumdaki yerini aldı. Pazar günü gerçekleşen ikinci yarışta ise şampiyona lideri Giacon ile tüm yarış boyunca tampon tampona sürdürdükleri podyum savaşını son tur son virajda yaşanan temas ile kaybeden ve geriye düşen sporcumuz finişe genel klasman beşincisi olarak gelmeyi başararak önemli puanlar kazandı.   

Ramazan Kaya yükselen grafiğini sürdürdü

İlk uluslararası sezonunda mücadele etmekte olan Ramazan Kaya, TCR SEQ otomobili ile üst grupta sürdürdüğü mücadeleyi genel klasmanda 11. sırada tamamlayarak bu sezonki en iyi sonucunu etti ve her yarış artan başarı grafiğini sürdürerek önemli bir deneyim kazandı. 

Bitci Teknoloji ana sponsorluğunda yarışan takımın co sponsorları Glasurit, Sparco ve FikirMedya'dır.

Takım bir sonraki yarışına bu hafta sonu gerçekleşecek olan TCR İtalya Şampiyonası Monza yarışında sporcuları Vedat Ali Dalokay ve Zekai Özen ile çıkacak. 

Hibya Haber Ajansı

Bitci Racing Team AMS İtalya Roma’dan birincilikle dönüyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Nilüfer Belediye Futbol Spor Kulübü, şampiyon oldu
Nilüfer Belediye Futbol Spor Kulübü, şampiyon oldu
Bakan Yerlikaya: Taksim meydanı kutlama yeri ve güzergahları arasında değil
Bakan Yerlikaya: Taksim meydanı kutlama yeri ve güzergahları arasında değil