TRAI Yapay Zeka Girişimleri Haritası'nın Eylül 2023 sonuçları açıklandı

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) ’nin yılın her çeyreğinde yayınlanan TRAI Yapay Zeka Girişimler Haritası’nın üçüncü çeyrek sonuçları açıklandı. TRAI Yapay Zeka Girişimleri Haritası ekosistemdeki gelişimi takip edebilmemizi sağlarken bir yandan da özel sektör ve yatırımcıların yakından takip ettiği bir araç olarak kullanılıyor.

717 kez okundu.
TRAI Yapay Zeka Girişimleri Haritası'nın Eylül 2023 sonuçları açıklandı Advert

Türkiye’de kurumsal ve toplumsal yapay zeka farkındalığını artırmak ve ekosistemi geliştirmek amacıyla kurulan “Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi”nin TRAI Girişimler Haritası (Eylül 2023) yayınlandı. 2017 yılında 24 yapay zeka girişimi ile başlayan ve yılın her çeyreğinde güncellenen TRAI Girişimler Haritası’nda en yeni güncelleme ile toplam 325 yapay zeka girişimi yer aldı.

2023 yılının üçüncü çeyreğinde üretim, perakende, e-ticaret, online pazar yerleri, bankacılık, enerji, sürdürülebilirlik, siber güvenlik alanları yoğunluklu olmak üzere özellikle üretken yapay zeka alanında yapılan çalışmalar dikkat çekiyor. Perakende sektöründe online çalışmaların yanı sıra, çok kanallı (omnichannel) çözümlerin ön planda olduğu gözlemleniyor.

Haritada yapay görü, makine öğrenmesi, öngörü ve veri analitiği, chatbotlar ve diyalogsal yapay zeka, dopal dil işleme, optimizasyon, robotik süreç otomasyonu (RPA),otonom araçlar, arama motoru ve arama asistanı, akıllı platformlar, nesnelerin interneti, üretken yapay zeka kategorilerinde yapay zeka girişimleri yer alıyor.

Harita işbirliğine odaklanan özel sektör liderlerinin ve yatırımcıların merceğinde

TRAI Yapay Zeka Girişimleri Haritası bir yandan ekosistemdeki gelişimi takip edebilmemizi sağlarken bir yandan da özel sektör ve yatırımcıların yakından takip ettiği bir araç olarak kullanılıyor. Yeni girişimleri takip eden yatırımcılar haritaya eklenen girişimleri yakın markaja alıyor. Aradıkları çözüme ekosistem işbirlikleri ile ulaşmayı hedefleyen şirketler de hem var olan hem de yeni eklenen girişimlere güncellenen harita aracılığı ile sağlıklı bir şekilde ulaşabiliyorlar.

TRAI Yapay Zeka Girişimleri Haritası’nda yer alarak TRAI girişimleri, etki alanlarını genişletiyor. TRAI ekosistem etkinlik ve faaliyetlerinde aktif rol alıyor, etkinliklere konuşmacı olarak katılıyor ve/veya TRAI Summit ve TR AI Week gibi etkinliklerde stant alanlarında ve startup sahnesinde yer alabiliyorlar.

Hibya Haber Ajansı

TRAI Yapay Zeka Girişimleri Haritası'nın Eylül 2023 sonuçları açıklandı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız