Doğanhisar, Derebucak ve Taşkent ilçelerine atıksu arıtma tesisi kazandırılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü; Doğanhisar, Derebucak ve Taşkent ilçelerine kazandırmayı planladığı atıksu arıtma tesisleri için halkın katılımı toplantısı düzenledi.

156 kez okundu.
Doğanhisar, Derebucak ve Taşkent ilçelerine atıksu arıtma tesisi kazandırılacak Advert

Kamu kurumları ve kuruluşları, sivil toplum temsilcileri, muhtarlar ve bölgelerin oluşturduğu katılım toplantılarında karşılıklı görüş alışverişi yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü ilçe merkezleriki atıksu arıtma tesisi yatırımlarına devam ediyor.

Bu yetenek Doğanhisar, Derebucak ve Taşkent atıksu arıtma tesisleri projeleri için son aşamaya gelen KOSKİ, “Dünya Bankası Şehirler Projesi” kapsamında finanse edilebilecek sürdürülebilir olan için ulaşılabilir toplantıları düzenlendi.

Kamu kurumu ve üyelerinin temsilcileri, sivil toplum üyelerinin temsilcileri, muhtarlar ve bölgesel katılım toplantılarında ayrıntılar ve halkın sürece nasıl dahil edilebilecekleri konusunda bilgiler veren KOSKİ Genel Müdürlüğü, kişiden da muhtelif öneriler aldı.

Proje kapsamında finanse edilecek olan tesislerden Derebucak ve Taşkent atıksu arıtma tesisleri 400 metreküpgün kapasiteli, Doğanhisar Atıksu Arıtma Tesisi ise 1000 metreküpgün kapasiteli olarak inşa edilecek. Doğanhisar Atıksu Arıtma Tesisi'nden ilçe merkezinin yanı sıra Çınaroba ve Yenice mahalleleri de faydalanacak. Kasım planının ilk haftasında inşaat ihalelerinin gerçekleştirilmesi ve yıl bitmeden sözleşmenin imzalanması planlanan atıksu arıtma tesisi projelerinin, iklim koşullarına göre 2024 yılı bahar aylarında temellerin atılması ve 2024 yılı bitmeden de tamamlanıp devreye alınması hedefleniyor.

 

Hibya Haber Ajansı

Doğanhisar Derebucak ve Taşkent ilçelerine atıksu arıtma tesisi kazandırılacak
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
"Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı" iddiası
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz