Kusiyerler dünya piyasasında sergilenecek ürünler üretiyor

Esenyurt Belediyesi, ilçedeki kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmasını ve sanat alanında gelişmelerini desteklemek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Belediye bünyesindeki Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nde eğitim alan kursiyer kadınların el emeği ürünleri yıl sonu sergisiyle taçlandı.

196 kez okundu.
Kusiyerler dünya piyasasında sergilenecek ürünler üretiyor Advert

Kursiyer kadınların ürettiği el emeği ürünleri yıl sonu sergisinde beğeniyle inceleyen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Esenyurtlu kadınlar kendini aşmış. Türkiye ve dünya piyasasında sergilenecek ürünler yapmışlar. Hedefimiz de buydu,” dedi.

El sanatları, çanta tasarımı, takı gibi alanlarda birbirinden güzel işler ortaya koyan kadınların yetenek dolu sergisi yoğun ilgiyle karşılandı.

“Hedefimize ulaştık”

Kadınların tasarladığı ürünleri tek tek inceleyen Başkan Bozkurt, “Hedefimiz, kadınların ayaklarının üzerinde durmalarını sağlamaktı. Maalesef birçoğu yaşama zor şartlarda, gerilerden başlıyor. Bu koşulları yenmeleri içinde desteğe ihtiyaçları var. Burada gördüğüm kadarıyla çok nitelikli ürünler var. Türkiye ve dünya piyasasında sergilenecek ürünler yapmışlar. Üreten, çalışan, hakça paylaşan ve birbirini olduğu gibi kabul eden bir toplumu oluşturma isteğimiz var. Burada da onun tohumlarını attık. Belki de en dezavantajlı gruplar burada ama önleri açık. Ben inanıyorum ki çok iyi işler yapacaklar”  diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Kusiyerler dünya piyasasında sergilenecek ürünler üretiyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız
Dışişleri Bakanı Fidan’ın Riyad temasları
Dışişleri Bakanı Fidan’ın Riyad temasları