Başkan Büyükkılıç’tan afetin isimsiz kahramanlarına plaket

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla başta Kayseri İtfaiyesi ve KASKİ olmak üzere AFAD, OSB, ANDA, Türkuaz, İHH ve Yesevi sivil toplum kuruluşlarının isimsiz kahramanları ile bir araya geldi.

169 kez okundu.
Başkan Büyükkılıç’tan afetin isimsiz kahramanlarına plaket Advert

13 Ekim, Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü olarak kutlanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bu özel gün kapsamında asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremleri başta olmak üzere afetlerde isimsiz kahramanlar olan Kayseri İtfaiyesi, KASKİ, AFAD, OSB, ANDA, Türkuaz, İHH ve Yesevi kurum ve kuruluşların personeli ile buluştu.

Başkan Büyükkılıç, depremlere karşı hazır olmanın önemine dikkat çekerek, “Her halükarda hazır olmamız gereken bir alanda 6 Şubat depremiyle birlikte bir kez daha silkelenmemiz, irkilmemiz ve kendimize gelmemiz anlayışı içerisinde hep beraber bu konuları gerçekten olmazsa olmaz olarak üzerinde durmamız gerektiğini öğrendik.” dedi.

İsimsiz yüzlerce kahramana teşekkür eden Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İsimsiz yüzlerce kahramanın yanında az önce ismini zikrettiğimiz kurum ve kuruluşlarımız tüm belediyelerimiz, sivil toplum teşkilatlarımız, hayırseverliği ile bilinen Kayseri’miz orada yer aldı. Hakikaten yağmur gibi yağdı yardımlarıyla, insanıyla, destekleriyle, sıcaklığıyla. Mesela KASKİ Kahramanmaraş Belediyemizin KASKİ’si ile aynı ismi taşıdığı için depremin ilk saatlerinde KASKİ’yi görünce herkes Kahramanmaraş Belediyemizin KASKİ’sini zannetmiş. Her biriniz ilk saatten itibaren başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarıyla o bölgelerde yer aldı.”

“Hepinizi alnınızdan öpüyorum”

Konuşmasında birlik, beraberlik ve dayanışma mesajı veren Büyükkılıç, “Bundan sonraki süreçte dayanışarak, yardımlaşarak birbirimizle koordineli bir şekilde çalışarak bu tür olumsuzluklarda her zaman daha da fazla fedakarlık göstererek yer alacağımızı belirtmek istiyoruz. Ayrıca sadece depreme özgü değil tüm afetle ilgili hazırlıklara karşı malumunuz bugün itibariyle de dünya afet riskini azaltma kapsamında bir etkinlik günü olarak 13 Ekim belirlendiği için bizler de sizlerle bir araya gelelim hem bu günü anımsayalım, hem de bu güne özgü sizlere teşekkür edelim diye burada buluşmuş oluyoruz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, alnınızdan öpüyor, iyi ki varsınız diyorum.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Başkan Büyükkılıç’tan afetin isimsiz kahramanlarına plaket
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Sivas’ta kaybolan 74 yaşındaki vatandaş bulundu
Sivas’ta kaybolan 74 yaşındaki vatandaş bulundu
Sandu: Moldova, AB ile vizesiz rejimin 10’uncu yılını kutluyor
Sandu: Moldova, AB ile vizesiz rejimin 10’uncu yılını kutluyor