CHP'li Tanal 'dan Şanlıurfalılara çağrı!

Tanal'dan Şanlıurfalılara çağrı:"Doktorlara değil AKP'ye tepki gösterin’’

1924 kez okundu.
CHP'li Tanal 'dan Şanlıurfalılara çağrı! Advert

Şanlıurfa'nın Eyyubiye ilçesinde bulunan devlet hastanesinde yaşanan doktora yönelik şiddet olaylarına ilişkin Tanal, Şanlıurfalılara çağrıda bulundu.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, doktorlara değil AKP'ye tepki göstermeleri gerektiğini belirtti.

Son zamanlarda Türkiye genelinde artan doktora şiddet olayları bir kez daha gündeme gelirken, Şanlıurfa Eyyubiye devlet hastanesinde yaşanan benzer bir olay da büyük tepkilere neden oldu. Bu olay üzerine CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Şanlıurfalılara seslendi.

Tanal, yaptığı açıklamada, doktorlara yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, bunun bir insanlık suçu olduğunu dile getirdi. Ancak Tanal, tepkinin sadece doktorlara değil, AKP'ye yöneltilmesi gerektiğini ifade etti. Doktorlara yönelik şiddetin asıl sorumlusunun sağlık sisteminin çökmüş olması ve AKP'nin yanlış politikaları olduğunu belirten Tanal, bu nedenle Şanlıurfalılara AKP'ye tepki göstermeleri çağrısında bulundu.

Şanlıurfa Eyyubiye devlet hastanesinde yaşanan doktora yönelik şiddet olayı, sağlık çalışanlarını ve tüm toplumu derinden üzmüştü. Hastaneye gelen hasta yakınlarının saldırısına uğrayan doktor, darp edilerek yaralanmıştı.

Tanal, açıklamasında, AKP'nin sağlık sistemindeki yanlış politikalarının sonucu olarak doktorlara yönelik saldırıların arttığını belirtti. Yetersiz sağlık altyapısı, yetersiz personel ve halk sağlığı politikalarının yanlışlığı gibi birçok faktörün, doktorlara yönelik şiddeti tetiklediğini ifade etti.

CHP Milletvekili Tanal, Şanlıurfalılara seslenerek, doktorlara değil AKP'ye tepki göstermeleri gerektiğini söyledi. Sağlık sisteminin düzeltilmesi, sağlık altyapısının güçlendirilmesi ve doktorlara yönelik şiddetin sona erdirilmesi için AKP'nin yanlış politikalarına karşı çıkılması gerektiğini dile getirdi.

Tanal, doktorlara yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması ve sağlık hizmetlerinin aksamaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. Şanlıurfalıların bu konuda duyarlılık göstererek AKP'ye tepki göstermeleri gerektiğini ifade etti.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal'ın Sosyal medya hesabı x'dr yaptığı paylaşım şöyle;

"Şanlıurfalı hemşerilerime çağrımdır.

Şanlıurfa’daki sağlık sisteminin, komşu kentlerden çok geride olduğunun farkındayız.

Ancak bu durumun doktorlarla, hemşirelerle ve diğer sağlık çalışanlarıyla ilgisi yok.

Şanlıurfa’daki hastanelerde görevli doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık çalışanları, uzman doktor, tıbbi cihaz ve diğer eksikliklere rağmen ellerinden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışıyorlar.

Ancak dün yine Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir doktora şiddet uygulandığı yönünde haber aldık.

Lütfen zorlu ve meşakkatli bir görevi ifa eden doktorlarımıza ve diğer sağlık çalışanlarımıza gerekli saygıyı gösterin.

Randevu alınmaması ve diğer aksaklıklar konusunda doktorları ve diğer sağlık çalışanlarını suçlamayın.

Tepki gösterecekseniz, Şanlıurfa’ya üvey evlat muamelesi yapan, Şanlıurfa’yı ikinci plana atan AKP iktidarına tepki gösterin.

Diğer yandan önce iğneyi kendimize batırmalıyız.

Doktorları küstürmemeliyiz.

Eğer Mevcut doktorlar da Şanlıurfa’dan giderse iyice sağlığa erişemez duruma gelirsiniz.

Şanlıurfa’yı, doktorların görev yapmak istediği, kalmak istediği bir kenti haline getirmeliyiz. Bu konuda hepimize sorumluluk düşüyor."

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
"Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı" iddiası
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz