Öğrenciler, cumhuriyet değerlerini sanatla yaşatıyor

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları öğrencileri Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamak amacıyla Cumhuriyet’in değerlerini konu alan çalışmalarıyla bir sergi açtı. “Sonsuza Dek Cumhuriyet” temasıyla hazırlanan sergi 16 Ekim’den itibaren Bayburt’taki Baksı Müzesi’nde Depo Müze bölümünde sergilenmeye başladı.

138 kez okundu.
Öğrenciler, cumhuriyet değerlerini sanatla yaşatıyor Advert

Öğrenciler Cumhuriyet’in 100. yıl dönümüne özel olarak hazırladıkları bireysel çalışmalarda Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet’in değerleri olan özgürlük, eşitlik, adalet ve demokrasi kavramlarından ilham aldı. Geleceğin umut veren gençleri olarak savundukları değerleri yaratıcılıkla birleştiren öğrenciler, "Sonsuza Dek Cumhuriyet" sergisi için ortaya koydukları özgün çalışmalarla hem yeteneklerini gösteriyor hem de Cumhuriyetin kazanımlarını sanat yoluyla anlatma fırsatı yakalıyor. 35 öğrenci çalışmasının yer aldığı sergi yaz sonuna kadar Baksı Müzesi Depo Müze alanında gezilebilecek.

Baksı Müzesi benzersiz bir sanat kurumu

Baksı Müzesi, ressam ve akademisyen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın doğduğu köye bir vefa simgesi olarak hediye ettiği benzersiz bir sanat kurumu. Müze 2010 yılından bu yana kurulduğu bölgede yerelden evrensele sanatsal üretimlere ev sahipliği yapmanın yanı sıra, köy sakinlerinin ekonomik yaşantısına da hareketlilik katıyor. Müze bünyesindeki dokuma, çağdaş sanat, doğal boya, el sanatları, seramik atölyeleri ile sürekli üretime yönelik kaybolan el sanatlarını yeniden kazandırmayı amaçlıyor.

"Cumhuriyet sevgi, demokrasi, eşitlik der. Bize kendiniz olun, öğrenin ve gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya hazırlayın diyor’’

Baksı Müzesi’nin kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, sergi açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Baksı bir Cumhuriyet değeridir. Cumhuriyet olmasaydı Baksı Müzesi’ni yapma fikri de olmayacaktı. Cumhuriyetin bize kendiniz olun, öğrenin ve gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya hazırlayın diyen bir ideolojisi var. Yaptığım tüm işler bu ideolojinin eseridir. Sevgi, demokrasi, eşitlik… Hepsi onunla ilgilidir. Kadınlar ve çocuklar toplumun gelişmesi için en önemli potansiyeli taşıyorlar. Çocuklarımız iyi bir eğitim alacaklar ki, daha sevgi dolu, demokrat, barışçıl, doğayı seven insanlar olacaklar ve insan mutluluğu için değer üretecekler. Bugün çok güzel bir sergi açtık. İTÜ GVO ile açtığımız bu sergi bir ilk adım. Çocuklar hem Cumhuriyet’i can alıcı bir biçimde anlatıyorlar, hem de kendi üsluplarıyla, kendi kimlikleriyle, kendi kişilikleriyle anlatıyorlar. Bu kadar büyük bir anlatı becerisi ve bu kadar çeşitlilik beni gelecek için çok umutlandırıyor."

Hibya Haber Ajansı

Öğrenciler cumhuriyet değerlerini sanatla yaşatıyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız