BM: Gazze’de insani ateşkese ihtiyaç var

BM’ye bağlı Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, büyük bir sağlık tehlikesinin eşiğinde olup hastalık riskinin giderek arttığı Gazze’de “insani bir ateşkese ihtiyaç duyulduğunu” söyledi.

3966 kez okundu.
BM: Gazze’de insani ateşkese ihtiyaç var Advert

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'deki son duruma ilişkin Kudüs'te basın toplantısı düzenledi.

Bölgeye acilen daha fazla insani yardım gönderilmesi gerektiğini söyleyen Lazzarini, "Gazze'nin boğulduğunu" ve halkın "dışlanmış ve terk edilmiş hissettiğini" söyledi.

Lazzarini, “Biz konuşurken Gazze'de insanlar ölüyor. Sadece bombalar ve saldırılar nedeniyle değil, Gazze Şeridi'ne uygulanan kuşatma nedeniyle de pek çok kişi yakında ölecek" dedi. Lazzarini, kentte temel hizmetlerin çöktüğünü, ilaç, gıda ve suyun tükendiğini, kanalizasyonun sokaklara taştığını söyledi.

Lazzarini, "Gazze büyük bir sağlık tehlikesinin eşiğinde ve hastalık riski giderek artıyor" dedi ve şöyle devam etti: "Birkaç gün önce yakıt gönderilmemesi durumunda insani yardım operasyonumuza devam edemeyeceğimiz konusunda uyarmıştım. Uyarım halen geçerli."

Son günlerde UNWRA'in yakıt tüketimini "büyük ölçüde sınırladığını" söyleyen Lazzarini, "Fakat bunun bir bedeli vardı. Ekibimiz, hiçbir insani yardım çalışanının vermemesi gereken zor kararlar vermek zorunda kaldı" dedi.

‘İNSANİ BİR ATEŞKESE İHTİYAÇ VAR’

Lazzarini, bölgeye girişine izin verilen insani yardım kamyonlarının yetersiz olduğunu, yardım çalışmalarının başarılı olması için insani bir ateşkese ihtiyaç duyulduğunu da belirtti. Lazzarini ayrıca yardım çalışmalarının sürekli sorgulanmasının üzücü olduğunu belirterek, "UNRWA hiçbir insani yardımı yanlış ellere yönlendirmez ve yönlendirmeyecektir" ifadelerini kullandı.

57 UNRWA ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ

Şimdiye kadar en az 57 UNRWA çalışanının hayatını kaybettiği bilgisini paylaşan Lazzarini, "Bunlar kendilerini Gazze'ye adayan anneler ve babalar" dedi. Lazzarini, kıtlıklar karşısında UNRWA'in birkaç günden fazla dayanamayacağını söyledi.

 

(MA)

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız