Atıkları metal tozuna dönüştüren fabrika kurulacak

Epson’un grup şirketlerinden Epson Atmix, 5.5 milyar Yen’lik yatırımla sürdürülebilir metal rafinerisi inşa edeceğini duyurdu. 2025 yılında açılacak olan fabrikada, metal tozu üretimi için hammadde üretmek üzere metal atıkları geri dönüştürülecek.

194 kez okundu.
Atıkları metal tozuna dönüştüren fabrika kurulacak Advert

Epson’un grup şirketlerinden Epson Atmix Corporation, atık metalleri geri dönüştürmek için sürdürülebilir bir metal rafinerisi inşasına başladığını duyurdu. Toplam 5.5 milyar Yen yatırım yapılacak fabrika 2025 yılından itibaren özel teknolojilerle atık metaller toz olarak yeniden kullanılabilir hale getirecek.

Atmix, Temmuz 2022'de Japonya'nın Aomori kentindeki Hachinohe şehri ile Hachinohe Kita Inter Endüstri Parkı'ndaki fabrika sahasını satın almak üzere bir anlaşma imzalamıştı. Atmix geçtiğimiz günlerde bir temel atma töreni düzenledi ve fabrikanın Haziran 2025'te faaliyete geçeceğini açıkladı.

Karbon negatif olacak

Epson, 2050 Çevresel Vizyonu'nda belirtildiği gibi, 2050'ye kadar karbon negatif ve yeraltı kaynaklarından arınmış bir şirket olmayı hedefliyor. Epson, stratejisinin bir parçası olarak, metal ve kağıt gibi malzemeleri geri dönüştürmek için çevresel teknolojiler geliştirmek ve elde edilen teknolojileri ve çözümleri yeni iş alanları yaratmak amacıyla kullanmayı amaçlıyor.

Metal tozları üretiminde kullanılan metali geri dönüştürmek amacıyla tasarlanmış olan yeni fabrika, metalleri eritmek için yüksek frekanslı indüksiyon fırın, metallerden kirlilikleri temizlemek için AOD rafineri fırını ve ingot oluşturmak için döküm makinesi gibi ekipmanlarla donatılacak.

Hibya Haber Ajansı

Atıkları metal tozuna dönüştüren fabrika kurulacak
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı, rakibini mağlup etti
Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı, rakibini mağlup etti
Bakan Fidan, Gazze Temas Grubu toplantısına katıldı
Bakan Fidan, Gazze Temas Grubu toplantısına katıldı