Gelecek Partili Özdağ:"Doğu Türkistan’daki soykırım politikalarından bir an önce vazgeçin"

Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen "Uluslararası Uygur Forumu: Küresel Parlamenterler Toplantısı"na Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi Muğla Milletvekili ve TBMM Saadet-Gelecek Grup Başkanı Selçuk Özdağ katıldı.

237 kez okundu.
Gelecek Partili Özdağ: Advert

Japonya Ulusal Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun organize ettiği ve 100’den fazla parlamenter, gazeteci ve akademisyenin katıldığı "Uluslararası Uygur Forumu: Küresel Parlamenterler Toplantısı" Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlendi.

Foruma Türkiye'den, Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi Muğla Milletvekili ve TBMM Saadet-Gelecek Grup Başkanı Selçuk Özdağ, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Naci Cinisli, ile Yeniden Refah Partisi’nden Doğan Bekin katıldı. Foruma Japonya parlamentosunun Uygur kökenli Milletvekili Arfiya Eri de katıldı.

Doğu Türkistan başta olmak üzere tüm mazlumların her şart ve zaman diliminde yanında olduklarını ifade eden Özdağ, “Gün geçmiyor ki zulümlerden zulüm seçer, mazlumlardan mazlum sayar olduk. Dünya sır perdesini, insanlar ar perdesini soyundu attı. İyiliğin/kötülüğün değil, iyinin/kötünün PİAR’ını yapanlar itibar kazanır oldu.! Birileri birilerini cellatların önüne atarken, atanlar şan şöhret ve ikbal devşirdi, atılanların hissesine de maalesef iki metrelik soğuk mezar düştü ki bunlar da şanslı olanlar! Arakan’dan Bosna’ya, Filistin’den Doğu Timor’a, Şimali Afrika’ya, Hindistan’a ve dahi ismini bile bilmediğimiz diyarlardan Doğu Türkistan’a, zulüm gören katledilen, topraklarından sürülen masumların ismi ve sayıları maalesef birer istatistik bile olmuyor." diyerek dünya genelinde uygulanan insanlık dışı baskı ve devlet şiddetine vurgu yaptı.

Doğu Türkistan ve Uygur tarihinden de bahseden Özdağ, Doğu Türkistan’ın esasen kadim bir Türk coğrafyası olduğunu, Çin topraklarının beşte birini teşkil eden ve zengin petrol ve maden yataklarına sahip olan bölgenin her dönem birilerinin hedefinde olduğunu belirtti.

Özdağ Çin yönetimine de seslenerek, “Uygur Türklerine uyguladığınız zulme son verin. Doğu Türkistan’daki soykırım politikalarından bir an önce vaz geçin. Uygurlar başta olmak üzere tüm Doğu Türkistan halkının insan haklarını, özellikle de ana dil ve dini inanç özgürlüğünü güvence altına alın ve bu konuda şeffaf bir politika izleyin. Doğu Türkistan’a Çinli göçmenleri yerleştirerek bölgenin demografik yapısını değiştirme ve Uygurları asimile etme uygulamasını sonlandırın. Haksız yere ve keyfi olarak kamplarda/ hapishanelerde tutulanları derhal serbest bırakın. Kamplarda ya da hapishanelerde tutulan Türk vatandaşlarının serbest bırakılıp, Türkiye’ye dönmesine izin verin. Türk vatandaşı veya Türkiye’de yaşayan binlerce Uygurların Doğu Türkistan’da kalan aile fertleri ile irtibata geçmesini, parçalanan ailelerin birleşmesine imkan sağlayın. Uygur Türklerine uygulanan seyahat kısıtlamalarını bir an evvel kaldırın. Ülkenizin bir parçası ve vatandaşları olan insanlara ayrımcılık yapmayın, zulüm yapmayın, onları toplama kamplarına doldurup işkence etmeyin.Tüm bu yaşanılanlar gerçek değil diyorsanız kapılarınızı tüm dünyaya açın, gazetecileri, hukukçuları, siyasetçileri, sivil toplum örgütlerini, aktivistleri herhangi bir kısıtlamaya tabi tutmadan ülkenize davet edin ve kurgulanmamış programlarla buraları gezdirin. Ve tüm bunların gerçek olmadığını ispat ederek yalanlayın bizleri” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Gelecek Partili Özdağ:"Doğu Türkistan’daki soykırım politikalarından bir an önce vazgeçin"
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Nilüfer Belediye Futbol Spor Kulübü, şampiyon oldu
Nilüfer Belediye Futbol Spor Kulübü, şampiyon oldu
Bakan Yerlikaya: Taksim meydanı kutlama yeri ve güzergahları arasında değil
Bakan Yerlikaya: Taksim meydanı kutlama yeri ve güzergahları arasında değil