Çin’deki internet şirketlerinin toplam karı 95 milyar yuanı geçti

Çin Sanayi ve Bilişim Bakanlığı, yılın ilk 9 ayında Çin’deki internet ve ilgili hizmetler sağlayan büyük şirketlerin toplam kârının 95 milyar 930 milyon yuan olduğunu açıkladı.

129 kez okundu.
Çin’deki internet şirketlerinin toplam karı 95 milyar yuanı geçti Advert

Çin Sanayi ve Bilişim Bakanlığı, yılın ilk 9 ayında Çin’deki internet ve ilgili hizmetler sağlayan büyük şirketlerin toplam kârının 95 milyar 930 milyon yuan olduğunu açıkladı. Verilere göre, yılın ilk 9 ayında Çin’deki büyük internet şirketlerinin geliri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,4 artışla 1 trilyon 29 milyar 400 milyon yuanı buldu ve toplam kârı ise yüzde 18,2 artışla 95 milyar 930 milyon yuan oldu.

Öte yandan Fitch tarafından yapılan bir analizde Çinli internet devlerinin kârlılığın yanı sıra daha yüksek kalitede büyüme peşinde koşmaya devam edeceği belirtiliyor. Analizde “2023’ten itibaren kârlılıklarında ve nakit üretiminde daha tam bir toparlanma sağlamak için daha güçlü iş profilleri ve uygulamaları ile maliyet verimliliğine odaklanmaya devam etmelerini bekliyoruz. Sağlam bir pazar konumu ve daha fazla gelir çeşitliliği, Çinli internet devlerinin ekonomik yavaşlamaya, rekabete ve düzenleme risklerine karşı dirençli kalmasını sağlayacak temel farklılaştırıcı faktörlerdir. Ayrıca güçlü bir mali durum, kısa vadeli zorlukların üstesinden gelmelerine ve değişen ekonomik ortamlara uyum sağlamalarına yardımcı olacaktır” deniyor. 

Hibya Haber Ajansı

Çin’deki internet şirketlerinin toplam karı 95 milyar yuanı geçti
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Guterres: Para, ihtiyacı olan ülkelerden olmayan ülkelere doğru yanlış yönde akıyor
Guterres: Para, ihtiyacı olan ülkelerden olmayan ülkelere doğru yanlış yönde akıyor
Enver Yıldırım'dan Paris 2024 kotası
Enver Yıldırım'dan Paris 2024 kotası