Açılışa BDP Eş genel Başkanı Sabahat Tuncel, DTK Eş genel Başkanı Leyla Güven ,Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Prof Dr. Onur Hamzaoğlu, Diyarbakır Kaya pınar Belediye Eş Başkanı Zülkif Karatekin ,Halfeti Belediye Eş Başkanı Mustafa Bayram -Ayşe Durmuş,BozavaViranşehir Belediyesi Eş Başkanları Emrullah Cin-Filiz Yılmaz,Viranşehir Hdp İlçe Başkanı M.Ali Hançer ve Hdp ilçe yöneticileri,Bdp İlçe Yöneticiler,sivil toplum Örgütleri açılışa katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin , Konuşmasını ilk önce bizi ve halkımızı yalnız bırakmak istemeyen siz değerli konuklarımız hoş geldiniz. Öncelikle Ankara Ve Urfa ya Mesaj göndermek istiyorum.değerli halkımız değerli analar bizler yerel yönetimlerde 1999 dan beri temel ilkemiz olan şeffaflık katılımcılık ve demokratik belediye anlayışı ile 36 belediye ile başladık bu gün 105 belediye ile devam ediyoruz doğru hizmet esaslı çalışmalarından dolayı her seçim katlanarak devam etti.bu şu demektir 2019 yılında 105 belediye 205 belediyeye çıkacak demek anlamına geliyor.çünkü halka olan sevdamız,halkın gelir kaynaklarının her kuruşunu halkın hizmeti için doğru kullanıyoruz.hep doğru kulandık bundan sonrada doğru kulandık.çünkü bulunduğumuz mevkiler,emir veren yada koltuk sevdalısı olan yerler değildir.bizim neyi temsil ettiğimizi başkalarında öğrenecek halimiz yok.çok şükür anlımız ak başımız diktir.
Türk: Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek
Viranşehir Belediyesi Spor kompleksinin açılışında konuşma yapan Mardin Büyükşehir Eşbaşkanı Ahmet Türk :öncelikle gençleri anneleri ve halkımızı canı gönülden sizi selam ediyorum.öncelikle Viranşehir Belediyesini kutluyorum.gerçektende gençlerimiz için çok önemli bir çalışmayı yapmış ,ben inanıyorum ki bu hizmetler gün geçtikçe daha genişleyecek. siz değerli halkımız biz çok iyi biliyoruz ki Kürdistan da çok kirli oyun oynuyorlar.bu hükümetin öncelikli amacı Kürt halkının önünü karartmaktır.onlar iyi bilsinler ki onlar ne yapsa da boştu. ama biz ne kadar sesiz kalırsak onlar o kadar üzerimize gelecektir. türkçe bir kelime var Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek.gerçekten bugünkü siyaset bu şekilde yürütülüyor. gerçekten yürütülen siyaset 1924-1925 yürütülen siyasetleaynı amaçları kürt halkının kazanımını ortadan kaldırmaktır. Bir Gözleri Rojava da bir gözleri kandilde bir gözleri başur da bir gözleri bakur da amaçları Kürtleri yok etmektir. ayrıca 26 şehirde kayım atandı.biz buna sesiz kaldığımız için şimdi de büyükşehirlere kayım atayacaklarını söylüyorlar.bunu iyi bilsinler ki halkımız bunu kesinlikle kabul etmeyecektir.
Güven ,Viranşehir'de Olmak Benim İçin Gurur Verici
Halkı selamlayan Dtk Eş Başkanı leyla güven benim için çok keyif verici bir şey , benim için gurur verici bir şey yine Viranşehir de olmak sizin karşınızda olmak . geçekten gönül isterdi ki bu gün diğer arkadaşlarımızda aramızda olmasını hewal Ayşe Sürücü ,hewal Nayıf Aslan ,hewal Ferzende ,hewal Hoşnav ,heval Mehmet Sinan ve yüzlerce arkadaşlarımız şimdi aramızda hazır değil biz selamlarımızı onlara iletiyoruz .biz kaç seferde size hizmet etmek istedik ama mallesef size hizmet etmemize izin vermediler. ama arkadaşlarımız halkımıza hizmeti hiç bir zaman eksik bırakmadı.Emrullah hewal gerçekten çok güzel hizmetlere imza attı. bende bir kardeşiniz gibi viranşehir halkına hizmet etmek istiyorum dedim beni belediye başkanı seçtiniz ama hizmet yapmama izin vermediler .beni gözaltına aldılar Viranşehir halkı dediki; böyle olmaz Leyla arkadaşın hizmeti eksik kaldı. bu seferde milletvekili yapacağız dediniz evet bunu da yaptınız .ve yine Tayyıp Erdoğan size hizmet etmem için izin vermedi. Urfada zülüm politikası uyguluyorlar ,gerçekten Kürt halkından çok korkuyorlar.arkadaşlar onlar bizden korkuyorlar .bizde diyoruz ki korkmayın biz gerçekten barışın teminatıyız,biz demokrasinin teminatıyız ,biz kadın özgürlüğünün teminatıyız ,biz halkımızın teminatıyız ,çünkü biz halkın arasından çıktık.


