Kanser hastaları ve durumu acil olan Gazzelilerin Türkiye'ye transferi planlanıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kanser hastaları ve durumu acil olan Gazzelilerin Türkiye’ye transferinin planlandığını bildirdi.

192 kez okundu.
Kanser hastaları ve durumu acil olan Gazzelilerin Türkiye'ye transferi planlanıyor Advert

Bakan Koca, dün gece Mısır Sağlık Bakanı ile görüştüğünü ve önemli gelişmelerin olduğunu belirterek, “Mısır Sağlık Bakanı değerli dostum Khaled Abdel Ghaffar ile Gazze’deki insanlık dışı İsrail saldırıları sebebiyle sağlık hizmetlerine ulaşması mümkün olmayan kardeşlerimizin yaralarını birlikte sarmaya yönelik bir görüşme gerçekleştirdim.” dedi.

Görüşmede birçok önemli hususta mutabık kaldıklarına dikkati çeken Bakan Koca, “Faaliyetlerine son vermek zorunda kalan Gazze’deki Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesinde tedavi görmekte olan kanser hastaları başta olmak üzere daha önce tarafımıza bildirilen ve acil tedaviye ihtiyacı olan bine yakın hasta ve yaralının, Refah sınır kapısı üzerinden Mısır’a getirilmesi için çalışmalarımız sürüyor.” ifadesini kullandı.

Bakan Koca, kanser hastaları ve durumu acil olanların ambulans uçaklar ve gemi hastanesi ile Türkiye’ye transfer edilmesinin planlandığını aktararak, şunları kaydetti:

“Sayın Bakanla mutabık olduğumuz bu hayati gelişme için gerekli çalışmaların planlaması ve yürütülmesi için karar birliğine varıldı. Görüşmemizde Sayın Bakan bizimle önemi büyük bir bilgi daha paylaşmıştır: Gazzeli yaralıların tedavisinde kullanılmak üzere Türkiye’nin Mısır’a göndermek istediği Sahra Hastaneleri ile ambulansların sevkiyatı için her an harekete geçecek şekilde sularımızda bekletilmekte olan 2 gemimize Mısır limanlarına giriş izni verilmiş durumdadır.”

Hibya Haber Ajansı

Kanser hastaları ve durumu acil olan Gazzelilerin Türkiye'ye transferi planlanıyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız