'Ahmet Ferit’e Mektuplar' yayımlandı

VakıfBank Kültür Yayınları, Türk siyaset tarihine ışık tutacak "Ahmet Ferit’e Mektuplar" kitabını yayımladı.

225 kez okundu.
'Ahmet Ferit’e Mektuplar'  yayımlandı Advert

VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY), Türk düşünce tarihinde özel bir yer edinmiş iki ismin, Yusuf Akçura ve Ahmet Ferit Tek'in 1902-1933 yılları arasındaki 31 yıllık mektuplaşmalarını içeren "Ahmet Ferit’e Mektuplar" adlı kitabı yayımladı. Prof. Dr. İsmail Türkoğlu ve Prof. Dr. Ömür Ceylan tarafından titizlikle hazırlanan eser, Türk siyasi sahnesinde önemli bir döneme ışık tutuyor.

Bu özel kitap, Rusya Türkleri'nin 1905 İhtilali sonrasındaki siyasi mücadelelerini ve Jön Türk hareketini yansıtan mektuplar aracılığıyla tarihe ayna tutuyor. Aynı zamanda, Osmanlı Devleti'nin içindeki siyasi kırılmalarda Yusuf Akçura'nın vurguladığı Osmanlılık, İslamcılık ve Türkçülük politikalarının derinlemesine incelendiği "Üç Tarz-ı Siyaset" kitabının arka planını aydınlatıyor.

Kitap, iki dostun, Kuleli Askerî Lisesi'nde başlayan samimiyetlerini, sürgün dönemlerini, Rusya Türklerinin siyasi mücadeleleri , II. Meşrutiyet dönemini ve Cumhuriyet'in kuruluşunu kapsayan 32 yıllık bir mektuplaşma serüvenini sunuyor. Bu mektuplar aracılığıyla, Yusuf Akçura'nın torunu tarafından izin alınarak gün yüzüne çıkan bu dostluğun, Türk siyaset ve kültür hayatında ender rastlanan bir örnek olduğunu gözler önüne seriyor.

 

Hibya Haber Ajansı

'Ahmet Ferit’e Mektuplar' yayımlandı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Memleket Partisi'nden “genel merkez kapatıldı” iddialarına yanıt
Memleket Partisi'nden “genel merkez kapatıldı” iddialarına yanıt
Bakan Bak'tan milli sporcu Serkan Yıldırım'a tebrik
Bakan Bak'tan milli sporcu Serkan Yıldırım'a tebrik