Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, bu sabah gözlatına alındı.
Gözaltı yaşanmasının ardından kısa bir süre sonra belediyeye Kaya, İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırıldı. Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atandı.
Belediye önünde toplanan kalabalık, kararı protesto etti. Polis gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.
Mardin’de 1 gözaltı
Türkiye İçişleri Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün görevden alınıp yerine Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın kayyum olarak atanmasının ardından, bu sabah belediye binası önünde polis ile bazı belediye görevlileri arasında gerginlik yaşandı.
2 kişi gözaltına alınırken, belediye binası önünde ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri devam ediyor. Belediye binası girişlerinde kimlik kontrolü yapan polis giriş-çıkışlara kontrollü olarak izin verirken, çalışanların binanın bahçesine girmesine izin verdi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Baran İlhan ile birlikte belediye bahçesinde toplanan yaklaşık 50 belediye çalışanı, sık sık slogan atarak kayyum kararını protesto etti. Bilgi İşlem Daire Başkanı Bayram Kayık ile adı öğrenilemeyen 1 kişi görevli polise mukavemetten gözaltına alınırken, büyükşehir belediyesinin web sitesinin yayını da durduruldu.
rüdaw

