Tüm dünyadan medya ölçümleme şirketlerini bünyesinde barındıran uluslararası kuruluş FIBEP’in gerçekleştirdiği “Dünya Medya Aklı Kongresi” ABD’nin Washington şehrinde başladı. 16 Kasım’da başlayan kongre üç gün sürecek.

50’den fazla ülkeden yaklaşık 200 kişinin katılım gösterdiği kongrede medya ölçümleme şirketleri, teknoloji ve medya takibi alanındaki deneyimlerini birbirleriyle paylaşıyor.

Dünyanın önemli medya ölçümleme şirketlerinin yer aldığı zirvede Türkiye’yi Medya Takip Merkezi (MTM) temsil ediyor. Şirketler 3 gün boyunca kendi yeniliklerini ortaya koyarken, medya takibinin geleceğini de şekillendiriyorlar.

 

MTM Hakkında:

İstanbul Avrupa Yakası’ndaki merkezinin yanı sıra, İstanbul Anadolu Yakası, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Samsun, Adana, Gaziantep şehirlerinde 9, Almanya’da ve Azerbaycan’da birer olmak üzere toplam 11 noktada temsil edilen Medya Takip Merkezi (MTM), takip ettiği 4 bini aşkın yayın ve 150 çalışanıyla Türkiye’nin önde gelen medya takip kuruluşlarındandır. İstanbul’da, 1999 yılında kurulan MTM, ilk şubesini 2006 yılında Ankara’da faaliyete geçirmiştir. Kısa sürede Türkiye’de medya takip sektörünün lokomotifi haline gelen kuruluş, aynı yıl Almanya’da açtığı temsilciliği ile faaliyetlerini yurtdışına taşımıştır. 2013 yılında, Azerbaycan’ın ilk medya takip şirketini faaliyete sokan MTM, klasik ve dijital medya takibinin yanı sıra, Medya Bilgi Rehberi, Etkinlik Takvimi ve Online TV Arşivi gibi servisleri ile de sektörde öne çıkmaktadır. Uluslararası platformda büyümeyi, hedefleri arasında tutan ve çalışmalarını bu yönde sürdüren MTM, tam üyesi olduğu AMEC (İletişim Ölçme ve Değerlendirme Uluslararası Birliği) ve FIBEP (Uluslararası Medya Takip Şirketleri Federasyonu)gibi uluslararası kuruluşlar ve üyeleri ile global anlamda işbirliğini günden güne geliştirmektedir.