Bu mahallede yüzlerce dükkân kepenk kapattı

ŞANLIURFA (RUHA AJANS) AZİZ ÇİFTÇİ– Şanlıurfa’nın Halileye ilçesine bağlı Sancaktar Mahallesinde yüzlerce esnaf yollarının kapanmasından dolayı kepenk kapatmış durumda. Yolun açılması için yıllardır mücadele etmelerine rağmen bir sonuç elde edemeyen esnaf’ın hali içler acısı durumda…

1921 kez okundu.
Bu mahallede yüzlerce dükkân kepenk kapattı Advert

SANCAKTAR Mahallesi ile Kısası birleştiren yol 5 yıl önce yetkililer tarafından kapatılmıştı. Bu karar üzerine işleri tamamen kırılan esnaf ise tek tek kepenk kapattı. İflasın eşiğine gelen esnaf, şimdilerde yetkililere sitemkar… Esnaf, Ak Parti İl Başkanlığı, milletvekilleri ve belediye başkanlarına durumu anlatmalarına rağmen çözüm üretilmediğini ifade ederek, Kısas ve Sancaktar mahallesini birleştiren yola ya bir üst yada bir alt geçidin yapılması için talepte bulundular.

1

Sesimizi duyan yok

Konuyla ilgili Ruha Haber Ajansı’na konuşan Esnaf Hüseyin Şafak, bu yolun birilerine rant sağlamak için 5 yıl önce kapatıldığını söyledi. Bu yüzden esnafımız dükkan kapatarak çevre illere çalışmaya gittiğini ifade eden Şafak, şöyle konuştu: “Herkes rezil olmuş durumda. Daha önce buradan Kısal otobüsleri geçerdi ve iş yapardık, şimdi ise durum  tam tersi. İş olmadığından dolayı eleman bile tutamıyorum. Kazandığımızla ancak karnımızı doyurabiliyoruz.10 tane milletvekili buraya gelerek esnafa söz verdiler ama bunların hepsi boş çıktı. AK Parti İl Başkan’ına defalarca mağduriyetimizi dile getirmemize rağmen bir sonuç elde edemedik. Hiç sesimizi duyan yok.”

2

Esnaf Hasan Demirkan ise, “Yolumuzu 5 yıl önce kapattılar. Burada esnafın ekmeğiyle oynanıyor. Şuan 100’e yakın dükkan kapalı. Millet perişan durumda. Bizim belediye yetkililerinden tek isteğimiz Konuklu yolunun açılmasıdır” dedi.

 

4

Bu mahallede yüzlerce dükkân kepenk kapattı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Nilüfer Belediye Futbol Spor Kulübü, şampiyon oldu
Nilüfer Belediye Futbol Spor Kulübü, şampiyon oldu
Bakan Yerlikaya: Taksim meydanı kutlama yeri ve güzergahları arasında değil
Bakan Yerlikaya: Taksim meydanı kutlama yeri ve güzergahları arasında değil