Şanlıurfa’da yaklaşık 7 ay önce Temah Aşireti’ne mensup Demir ve Bulut aileleri arasında çıkan, iki kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından başlayan husumet, Bakan Çelik’in de katıldığı barış yemeğiyle sonlandırıldı.
Tek Tek Sulama Birliği Başkanı ve aynı zamanda Temah Aşireti’nin reisi olan Arslan Aslan’ın girişimleri sonucu barışan aileler, Şanlıurfa’da bir restoranda bir araya geldi.
Barış yemeği öncesinde konuşan Çelik, aşiretler arasındaki barıştan memnuniyet duyduğunu belirterek, benzer olayların bir daha yaşanmamasını arzu ettiğini söyledi.
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ailelerin katıldığı yemekte konuşan Bakan Çelik, “Aşiret arasında yaşanan bu gibi olayları kimse istemez ama Şanlıurfamız’da hakikaten benim çok üzüldüğüm bu hadiselerin yaşanması inanın derinden bizi kahrediyor ve üzüyor. Hep dua ediyoruz, Cenabı Hakk’a yalvarıyoruz, son olsun artık bu temennisinde bulunuyorum. Hepimize geçmiş olsun diyorum. Allah geleceğimizi aydınlık kılsın temennisinde bulunuyorum. Hepimiz Allah’a iman ediyoruz. Hepimiz aynı kitaba inanıyoruz. Hepimizin peygamberi aynı. Can Allah tarafından verilir, can alacak olan Cenabı Hak’tır. Yani bu ana prensibi kulağımıza küpe etmemiz gerekiyor. Bu hayat meselesi Cenabı Allah tarafından bize böyle tanzim edilmiş, onun için yaşadığımız üzüntüler var, sevinçler var, hepsinin birlikte yaşıyoruz. Üzüntülere son verecek bir irade ortaya koymamamız gerekiyor, yeteri kadar etrafımızda milletimizi, devletimizi üzen hadiselerle karşı karşıyayız, yeteri kadar insanların mağduriyetlerine şahit oluyoruz. Hiç olmazsa içimizdeki aile gücümüzü, aile bütünlüğümüzü korumaya gayret edelim. Aşiretlerimiz çok önemli. Ben burada aşiretlerle tanıştım. Bunun kıymetini bilelim bu büyük ailenin olumsuzluklarla değil olumlu yönlerle anılması için el birliği yapalım.” dedi.
Daha sonra tokalaşan aşiret üyeleri, okunan duanın ardından birlikte yemek yedi.
ŞANLIURFA(RUHA AJANS)

