DP Sözcüsü Altıntaş: “Anayasanın değil, iktidarın değişmesi lazım”

Demokrat Parti (DP) Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, Yargıtay'ın Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay kararına ilişkin açıklama yaptı.

225 kez okundu.
DP Sözcüsü Altıntaş: “Anayasanın değil, iktidarın değişmesi lazım” Advert

Anayasa’nın devlet ile millet arasında bir toplumsal sözleşme olduğunu belirten Altıntaş, “Anayasanın amacı, iktidarın keyfi yönetimini sınırlamak ve kişi hak ve hürriyetlerini güvence altına almaktır. Yargıtay'ın Can Atalay kararı, siyasal iktidarın anayasal düzen üzerindeki tahakkümünü perçinleyen niteliğiyle sadece keyfi yönetimi normalleştirmemiş, anayasal düzeni de ortadan kaldırmıştır.” ifadelerini kullandı.

Altıntaş, “Anayasanın ve Anayasa Mahkemesi kararlarının üstünlüğünü yok saymak, rejimin kökten imhası anlamını taşımaktadır.” diyerek açıklamasına şöyle devam etti:

“İktidar tarafından çıkartılan anayasa krizini yeni bir anayasaya olan ihtiyacın göstergesi olarak sunmak dayanaksızdır. Türkiye'nin sorunu mevcut anayasanın eksik veya yetersiz olması değil, mevcut iktidarın hukuksuz olmasıdır. Dolayısıyla sorunlarımızı çözmenin tek yolu anayasanın değişmesi değil iktidarın değişmesidir."

Hibya Haber Ajansı

DP Sözcüsü Altıntaş: “Anayasanın değil iktidarın değişmesi lazım”
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa'da hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
Şanlıurfa'da hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
Eyyüpoğlu ve Kaplan Ailesinin Mutlu Günü
Eyyüpoğlu ve Kaplan Ailesinin Mutlu Günü