"Kral Öldü, Yaşasın Yeni Kral!"Entrika Oyunları

Başlıklar her zaman dikkat çeker ve "Kral Öldü, Yaşasın Yeni Kral" meselesi de bu özellikleri taşır.

1161 kez okundu.
Advert

Başlıklar her zaman dikkat çeker ve "Kral Öldü, Yaşasın Yeni Kral" meselesi de bu özellikleri taşır.


Son günlerde sosyal medyada dolaşan paylaşımlardan gördüğüm kadarıyla, bir belediye başkanı makam mevki verdiği bir grup yalakanın O başkanın yeniden aday gösterilmeyeceğine dair bir hissiyatları oluşmuş olmalı ki, bu grup yeni kralı methetmeye başlamış.

Sosyal medyada hemen hemen herkesin bildiği bir hikâye gibi, bazen siyasette de benzer senaryolar yaşanır. Son günlerde bir Belediye Başkanının makam mevki verdiği bir grup dikkat çekiyor. Mevcut başkanın yeniden aday gösterilmeyeceği konuşulurken, bu grup ise yeni kralı methetmeye başlamış durumda.

Ancak bu grup sıradan bir grup değil. Okur-yazarlar arasından seçilen, protokol kurallarını iyi bilen ve fitne-fesatta usta olan insanlardan oluşuyor. Onlar, "Kral öldü, yaşasın yeni kral" şarkısını detone olmadan söyleyebilen, her türlü siyasi manevrayı yapabilen kimseler. Onlar için "Kral çıplak" demek, büyük bir suçmuş gibi görünüyor. Bu nedenle, bu sözü ağızlarına bile almaktan çekinirler ve söyleyeni hemen hedef tahtasına koyarlar.

Aslında, bu grup hiçbir zaman gerçekten kral olmak istemez. Onlar, krallık dışındaki tüm rütbeleri, makamları ve maddi kazançları isteyen kimselerdir. Her ne için uğraşıyorlarsa, desise, entrika ve oyunlarıyla her türlü yol kullanmaktan çekinmezler. Maksatları sadece kendi çıkarlarını korumak ve elde etmek istedikleri her şeye ulaşmaktır.

Bu tip gruplar, siyasi dünyada maalesef sıkça karşımıza çıkar. İşte bu yüzden, toplum olarak her zaman dikkatli ve eleştirel olmalıyız. Siyasette oyunları, entrikaları ve manevraları tanımak ve gerçeği görmek önemlidir. Özgürlük, adalet ve dürüstlük ilkelerine sıkı sıkıya bağlı kalmalıyız ve yanıltıcı taktiklerin etkisine kapılmamalıyız.

Ne yazık ki, bu grup kendi çıkarları uğruna her türlü entrikaya başvurabiliyorlar. Bu tür oyunlara karşı uyanık olmalıyız.

"Kral öldü, yaşasın yeni kral" meselesi her ne kadar sıkça yaşanan bir durum olsa da, bizim görevimiz gerçeği görebilmek ve her zaman doğruyu savunmak olmalıdır.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa'da hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
Şanlıurfa'da hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
Eyyüpoğlu ve Kaplan Ailesinin Mutlu Günü
Eyyüpoğlu ve Kaplan Ailesinin Mutlu Günü