EBRD, Bulgaristan ve Yunanistan'daki yeşil girişimleri destekliyor

İSTANBUL - 12.01.2024 - HİBYA - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), iklim değişikliğinin etkilerini hafifleten ve çevresel dayanıklılığı teşvik eden yatırımları finanse etmek üzere, Bulgaristan ve Yunanistan'da enerji verimliliği, yenilenebilir enerji ve iklim esnekliği tedbirleri de dahil olmak üzere yeşil projelerin kredi ile destekliyor.

208 kez okundu.
EBRD, Bulgaristan ve Yunanistan'daki yeşil girişimleri destekliyor Advert

EBRD'den yapılan açıklamada, bu amaçla Bulgaristan'ın ProCredit Bankasına 60 milyon euro kredi sağlanıyor. Krediden elde edilen gelir, Bulgaristan ve Yunanistan'da enerji verimliliği, yenilenebilir enerji ve iklim esnekliği tedbirleri de dahil olmak üzere yeşil projelerin kredilendirilmesine tahsis edilecek.

Açıklamada, "Kredi, ProCredit Bank Bulgaria'nın yeşil kredilendirme faaliyetlerini genişletecek ve her iki ülkenin de daha yeşil, daha sürdürülebilir ekonomilere geçişini hızlandıracak" denildi ve eklendi:

"Procredit Bank Bulgaria, çevrenin korunması, enerji verimliliğinin artırılması ve ekolojik ayak izinin azaltılmasına yönelik çalışmalarıyla, Bulgaristan'da yeşil finansman alanında öncülük yapıyor."

EBRD Avrupa Birliği Bankaları ve Yapılandırılmış Finans Direktörü Melis Ekmen Tabojer, "ProCredit Bank ile başarılı geçmişimizi geliştirmekten memnuniyet duyuyoruz. Son birkaç yıldır Yunanistan ve Bulgaristan'da iklim krizinin yıkıcı etkilerine tanık olduk ve yeşil projelere öncelik veren bu kredinin bu etkinin azaltılmasına katkıda bulunacağından ve her iki ülke için de sürdürülebilir bir geleceğe doğru yolculuğu hızlandıracağından eminiz" dedi ve ekledi:

"EBRD ile stratejik ortaklığımız, KOBİ'lere uygun finansman çözümleriyle sürekli ve düzenli destek sağlamamıza olanak tanıyor. Yeni kredi anlaşması, kurum içi uzmanlığımız ve deneyimimizle birlikte, Bulgar ve Yunan şirketlerinin günümüzün hızlı yeşil dönüşümü bağlamında daha rekabetçi ve yenilikçi olmalarına yardımcı olacaktır."

EBRD, Bulgaristan'da 290'dan fazla projeye toplam 4.5 milyar euro destek veriyor.

Hibya Haber Ajansı

EBRD Bulgaristan ve Yunanistan'daki yeşil girişimleri destekliyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız