DEM Parti HSK üye seçimine katılmayacak

ANKARA- DEM Parti, HSK’ye üye seçmek üzere gün içinde toplanacak olan Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonu’na katılmama kararı aldı.

2109 kez okundu.
DEM Parti HSK üye seçimine katılmayacak Advert

Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nu, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda (HSK) boşalan 1 üyelik yer için üye seçimini yapacak.
 
Bu gün AKP Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt başkanlığında saat 14.30’da toplanacak olan komisyon; yükseköğretim kurumlarının hukuk dallarında yer alan ve üyelik için başvuruda bulunan altı “hukukçu”nun üyeliği için seçim yapacak. Seçilecek üye, üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu ile belirlenecek. Birinci oylamada aday belirleme işleminin tamamlanmaması halinde, ikinci oylama yapılacak ve burada da oylamada üye tam sayısının beşte üç çoğunluğu aranacak. Bu oylamada da aday belirlenmediği takdirde her bir üyelik için en çok oyu alan iki aday arasında ad çekme usulü ile aday belirleme işlemi tamamlanacak. Aynı işlem Genel Kurulda da yapıldıktan sonra HSK’ye atanacak üyenin ismi netleşecek. 
 
DEM PARTİ KATILMAYACAK 
 
DEM Parti, komisyon toplantısına katılmama kararı aldığı öğrenildi.  DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit’in konuya dair tutumlarını gün içinde Meclis'te yapacağı basın toplantısı ile açıklayacağı belirtildi. 
 

(MA)

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız
Dışişleri Bakanı Fidan’ın Riyad temasları
Dışişleri Bakanı Fidan’ın Riyad temasları