Karatutlu, Bakan Şimşek’e KOBİ ve KOBİ dışı işletmelerin finansmanı hakkında soru sordu

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e kredi alamayan küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’ler) ve KOBİ dışı işletmelerin finansmanı hakkında soru sordu.

203 kez okundu.
Karatutlu, Bakan Şimşek’e KOBİ ve KOBİ dışı işletmelerin finansmanı hakkında soru sordu Advert

Karatutlu, Kredi Garanti Fonu (KGF), tahsis edildiği yıldan itibaren teminat yetersizliği nedeniyle kredi alamayan küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ’ler) ve KOBİ dışı işletmelere finansmana erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla faaliyet gösterdiğini belirterek,  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından cevaplandırılması üzere şu soruları yöneltti:

1.Kahramanmaraş'ta son beş yıl içinde Kredi Garanti Fonu (KGF) ürünlerinin kullanım tutarları, işletme türleri ve sektörel dağılım oranları ve tutarları nelerdir?

2.Kefalet onayı alınan işlemlerde, Kredi Garanti Fonu ve kamu bankaları tarafından yürütülen işlemler sırasında, bilanço yeterliliği ve fizibilite raporları, devletimizin diğer kurum ve kuruluşları tarafından belirlenen öncelikli sektörler listeleri ile uyumlu mu değerlendirilmiştir?

3.İlimizde faaliyet gösteren tekstil sektöründe, Kredi Garanti Fonu, Hazine ve kamu bankalarının finansal ürünlerinin kullanım tutarları ve il bazında sektörel kullanım oranları yıllara göre ne kadardır?

4.Kredi Garanti Fonu finans araçlarının kullanımı sonrasında kredi hacminin artışı ile ilimizde faaliyette bulunan bazı sektörlerde kartelleşme eğilimi oluşturmuş mudur?

Hibya Haber Ajansı

Karatutlu Bakan Şimşek’e KOBİ ve KOBİ dışı işletmelerin finansmanı hakkında soru sordu
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa'da hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
Şanlıurfa'da hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
Eyyüpoğlu ve Kaplan Ailesinin Mutlu Günü
Eyyüpoğlu ve Kaplan Ailesinin Mutlu Günü