Okullarda yüksek kaliteli internet çözümü Zyxel’in WiFi 6E Access Pointleri ile geliyor

Okullarda artan internet ihtiyacının karşılanabilmesi için Zyxel Networks Türkiye, kısıtlı bütçelere en yüksek performansı sağlayan WiFi 6E AP çözümünü sunuyor. Okul yönetimleri 22 Ocak’ta başlayacak kış sömestr tatil döneminde kurumlarının altyapısını öğrenciler ve öğretmenlerin gün içinde ihtiyacı olan kaliteli ve kesintisiz interneti sağlamak için yenilemeye başlayacaklar.

167 kez okundu.
Okullarda yüksek kaliteli internet çözümü Zyxel’in WiFi 6E Access Pointleri ile geliyor Advert

Türkiye Cumhuriyeti, ilk, orta ve lise öğrenci ile öğretmen sayısıyla birçok ülkeyi geride bırakan büyük bir eğitim organizasyonuna sahip durumdayken, artan internet ihtiyacını da karşılama göreviyle karşı karşıya. Ülke genelinde 22 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında 19 milyonu aşkın öğrenci ile 1 milyonu aşkın öğretmen kış sömestr tatiline çıkacak. Zorlu bir eğitim-öğretim yarıyılının ardından dinlenmeyi sonuna kadar hak eden öğrenciler ile öğretmenler evlerinde ve kış tatil beldelerinde tatilin tadını çıkarırken, okul yönetimlerinin üzerine ise internetin eğitim öğretim için bir zorunluluk haline geldiği 2024 yılında her zamankinden daha büyük bir sorumluluk düşecek. 

Ders dinleme, konu tekrarı, araştırma için internet gerekli

Araştırmalara göre Türkiye’de internet kullanım süresi günlük 8 saati aştı. Yapılan son değerlendirmeler ışığında Türkiye’deki öğrencilerin yüzde 90’ından fazlası her gün düzenli olarak ders dinleme, konu tekrarı ve ödev konularında araştırma yapmak üzere internet kullanıyor. YouTube’da müfredattaki konuların videolu anlatımları takip edilirken, uzmanların bilgilerini paylaştığı podcast’ler de öğrenci ve öğretmenlerce yakından takip ediliyor.  Aynı zamanda Google ile Yandex’te eğitim öğrenim merkezli konularda yoğun bir arama gerçekleşirken, Copilot, OpenAI ve Bard gibi popüler yapay zeka uygulamalarında ise ödevlere ilişkin yoğun kaynak taraması yapılıyor. 

Eğitim sistemimiz daha fazla internete ihtiyaç duyuyor 

Günümüzde eğitim okul binalarında yüz yüze veriliyor olsa da kesintisiz, yüksek kaliteye sahip internet öğrenciler ve öğretmenler için ders kitabı, defter ve kalem kadar önemli ihtiyaçların başında geliyor. Değişen dünyaya paralel olarak artan internet talebini karşılama görevi ise okul yönetimlerinin sorumluluk alanına giriyor. Gün içinde yüzlerce öğrencinin ve onlarca öğretmenin cep telefonları, tablet ve bilgisayarlar aracılığıyla hem kaynak taraması yapması, hem de Bilişim Teknolojileri ve Yazılım’ın yanı sıra Bilgisayar Programcılığı başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı müfredatındaki dersleri işleyebilmesi için kesintisiz, kaliteli ve yüksek hıza sahip internete okul kampüslerinde ulaşabilmesi için yüksek kaliteye sahip, yoğun kullanıma odaklı WiFi altyapısı gerekiyor. Bu noktada okullarda kesintisiz bir WiFi sistemi ile güçlü bir ağ altyapı kurmak için kış sömestr tatil dönemi okul yöneticilerine büyük zaman avantajı sağlıyor. 

WİFİ 6E kaliteli, güvenilir ve uygun bütçeli çözüm sunuyor

Güvenli, yapay zekâ ve bulut destekli ağ çözümlerinde öncü şirketlerden Zyxel Networks Türkiye, okulların ve eğitim kampüslerinin hak ettiği internet kalitesine ulaşması için çalışıyor. WiFi 6E AP’ler, okullar ve kalabalık ortamlarda çalışan işletmeler için geniş kapsama alanına sahip daha hızlı bir WiFi hizmeti sunuyor. Zyxel Networks Türkiye, okullar gibi kalabalık kullanıcı popülasyonun yoğun internet talebinin olduğu ağ trafiğindeki tıkanıklık sorununu çözen WiFi 6E’yi uygun maliyetli ve tüm ağlara uygun şekilde uygulayabiliyor. 

Kaliteli altyapı ile birlikte eğitim üst seviyeye çıkıyor

Okullarda kısıtlı bütçeye en uygun altyapı çözümü için WiFi 6E AP uygun maliyetli bir çözüm olarak ön plana çıkıyor. Aynı zamanda da 6GHz’in yüksek frekans yapısı göz önüne alındığında, çoğu WiFi 6E cihazının tipik olarak daha kısa bir menzili bulunuyor ve bu, değişen mesafelerde bağlananlar için parazitli bir kullanıcı deneyimine işaret edebiliyor. Zyxel’in bu sorunu aşmak için üç adet WiFi 6E iç mekan AP modeli, mevcut WiFi 5 veya WiFi 6 ağlarından trafiği 6GHz’e boşaltmak isteyenler için ideal hale geliyor. BandFlex antenini destekleyen NWA220AX-6E ve WAX620D-6E ile okullara kaliteli internet akışı sağlanıyor. 

Kullanılan yüksek teknoloji ile deneyim artırıldı

Bu üç access point (AP), her AP’nin kapsayabileceği menzili en üst düzeye çıkarmak için kaliteli RF filtreleri ve optimize edilmiş bileşenlerle birlikte 6Ghz’de ince ayarlı 4×4 radyo ile donatıldı. Böylece kullanıcı deneyiminde büyük bir fark ortaya konulurken; daha uzak bir mesafeden bağlanan cihazlar eşit derecede bağlantı hızları elde edebiliyor. 

"Tüm imkanlarımızla eğitim dünyasının yanındayız"

Amaçlarının Türkiye’deki okulların ve eğitim kurumlarının internet kalitesini kısıtlı bütçelere karşın en üst düzey deneyime ulaştırmak olduğunu belirten Zyxel Networks Türkiye Ülke Müdürü Ömer Faruk Erünsal, “20 milyonu aşkın öğrenci ve öğretmenlerimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini inşa ediyorlar. Bu noktada biz de çözümlerimizi eğitim sektörü için seferber ediyoruz. İnternet kullanımı okullar için bir lüks değil zorunluluk haline geldi. Eğitim kurumlarının her lokasyonunda aynı kalitede internet bağlantısının sağlanması, öğrencilerin sağlıklı, güvenilir bir internet deneyimi yaşaması derslerine büyük olumlu katkı sağlarken, eğitim kalitemizi de ileriye taşıyacaktır. Bu noktada uygun maliyetli WiFi 6E AP’lerimizi eğitim dünyamızın hizmetine sunuyoruz. Zyxel Networks Türkiye’nin eğitim kurumu ağına her geçen gün yenilerini eklemekten de büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Okullarda yüksek kaliteli internet çözümü Zyxel’in WiFi 6E Access Pointleri ile geliyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız