Babacan: “Devlet, her daim hukuk içerisinde hareket eder”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Konya’da gündeme ilişkin açıklama yaptı.

153 kez okundu.
Babacan: “Devlet, her daim hukuk içerisinde hareket eder” Advert

Babacan, Türkiye’de, devlet sisteminde, yönetimde olanlara ve mülki idare amirlerine yönelik, “Ara ara bu virüs bulaşıyor ya herkese, aman bu virüslere kapılmasınlar diye seslenmek istiyorum. Devlet her daim hukuk içerisinde hareket eder. Devlet, hukuku çiğneyenlere karşı mücadelesini hukuk içinde kalarak verir.” dedi.

“Bu zihniyet, 22 yıl önce bu toprakların en derinine defnetmeye çalıştığımız zihniyettir”

Şiddeti çözüm olarak sunan zihniyetin, despot zihniyet olduğunu söyleyen Babacan, “Bu zihniyet, başörtülü olduğu için meclisten vekil kovan, meclise girebilmesi için kadınlara başını açtıran zihniyettir, farklı değildir bakın. Bu zihniyet, 22 yıl önce bu toprakların en derinine defnetmeye çalıştığımız bir zihniyettir. Ama bu zihniyet tekrar hortladı bu ülkede. Ve bizzat Sayın Erdoğan'ın himayesinde bu zihniyet zemin buluyor.” ifadelerini kullandı.

“2023’te milli gelirimiz 1 trilyonda kaldı”

Babacan, ekonominin başında olduğu yıllarda yüzüncü yıla dair hedefler koyduklarını hatırlatarak, “O Türkiye'nin zirveye ulaştığı, yakın tarihinin en zirve noktasında olduğu, hem ekonomik açıdan, hem hukuk adalet açısından, hem şeffaflık açısından en zirvede olduğumuz yıllarda demiştik ki: ‘2023 yılında, milli gelirimiz 2 trilyon dolara ulaşacak.’ Ama ne oldu? 2023'te milli gelirimiz 1 trilyonda kaldı.” şeklinde konuştu.

Konya’da tarım kaybedilirse, Türkiye’de tarımın kaybedileceğini dile getiren Babacan, şunları kaydetti:

“Hep söylüyoruz: Gıda enflasyonunu düşürmek istiyorsanız çiftçimizin maliyetini aşağı düşüreceksiniz; gübre desteği vereceksiniz, tohum desteği vereceksiniz, çiftçimize elektriği, mazotu daha uygun şartlarda, daha uygun fiyatlarla vereceksiniz, ancak bu öyle olur. Aynı zamanda su, çok önemli. Bakın, sulama projeleri bizim önceliğimiz. Konya'nın kuraklaşmasına izin veremeyiz. Çünkü şunu biliyoruz ki, suyla toprak buluştuğu anda verim katlıyor.”

Hibya Haber Ajansı

Babacan: “Devlet her daim hukuk içerisinde hareket eder”
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız