New York Times: Trump $83,3 milyon tazminatı temyize götürecek

İSTANBUL - 28.01.2024 - HİBYA - Kendisini cinsel saldırıyla suçladıktan sonra, yalancı olarak nitelendirerek, güvenilirliğini zedelediği gerekçesiyle E. Jean Carroll'a toplam 83,3 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum olan ABD eski Başkanı Donald Trump, temyize gidiyor.

183 kez okundu.
New York Times: Trump $83,3 milyon tazminatı temyize götürecek Advert

The New York Times'ın haberine göre, "Donald Trump bir gün E. Jean Carroll'a 83.3 milyon dolar ödemek zorunda kalabilir ama o gün bugün değil." Buna göre, Cuma günkü duruşmada 83,3 milyon dolar ödemeye mahkum olan Trump, jürinin kararını "Kesinlikle çok saçma" diye nitelendirdi ve kararı temyize götüreceğini söyledi.

New York’ta üç saat süren duruşmaya katılan Trump, jürinin kararını açıklanmasının ardından sinirli bir şekilde duruşma salonunu terk etti. Carroll, Trump'ın cinsel taciz iddiasını reddetmesinin, itibarına zarar verdiğini ve kendisini ölüm tehditleri de dahil olmak üzere sosyal medya saldırılarıyla karşı karşıya bıraktığını iddia etmişti. Yazar Carroll, açtığı son tazminat davasında, Trump’ın kendisini yalancı olarak nitelendirip, itibarını zedelediğini öne sürmüştü.

Carroll, Trump'ın 1996 yılında Manhattan’daki bir giyim mağazasının soyunma odasında kendisine tecavüz ettiğini iddia etmişti. Carroll, Trump'ın sosyal medyada, 2022 yılı Ekim ayındaki bir paylaşımında bu vakayı bir aldatmaca olarak tanımlamasını da "iftira" diye nitelendirmişti.

Caroll’ın, Trump aleyhine açtığı tecavüz ve hakaret davası geçtiğimiz yıl sonuçlanmış ve Trump suçlu bulunmuştu. Caroll’ın açtığı iki farklı tazminat davasında, Trump, cinsel taciz ve hakaretten 5 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

Hibya Haber Ajansı

New York Times: Trump $83 3 milyon tazminatı temyize götürecek
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
"Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı" iddiası
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz