Çin’in hidrojenle çalışan ilk uçağı havalandı

Dört koltuklu hidrojenle çalışan içten yanmalı uçak prototipi ilk uçuşunu, önceki gün Çin’in kuzeydoğusunda bulunan Liaoning Eyaleti’ndeki Shenyang kentinde yaptı. Test pilotu olarak görev yapan Xu Xiaoben, uçağın 200 metre uçuş irtifasında yeterli güce ve kabul edilebilir düzeyde titreşime sahip olduğunu söyledi.

170 kez okundu.
Çin’in hidrojenle çalışan ilk uçağı havalandı Advert

Dört koltuklu hidrojenle çalışan içten yanmalı uçak prototipi ilk uçuşunu, önceki gün Çin’in kuzeydoğusunda bulunan Liaoning Eyaleti’ndeki Shenyang kentinde yaptı. Test pilotu olarak görev yapan Xu Xiaoben, uçağın 200 metre uçuş irtifasında yeterli güce ve kabul edilebilir düzeyde titreşime sahip olduğunu söyledi. Uçak 8,2 metre uzunluğunda ve 4,5 kilograma kadar yüksek basınçlı gaz hidrojen depolama kapasitesine sahip. Saatte 180 kilometre hız yapan uçağın hidrojen içten yanmalı motorunun maksimum ısıl verimliliği ise yüzde 43’ün üzerinde.

Liaoning Genel Havacılık Akademisi baş teknoloji uzmanı Sun Xiaoping, havacılık endüstrisinde temiz enerjiye artan ilgi ve karbon emisyonlarının daha sıkı kontrolüyle, hidrojen yakıtı kullanan uçakların gelecekte daha fazla tercih edileceğini söyledi. 

Uçağın doğrulama modeli, 25 Mart 2023’te Shenyang’da ilk uçuşunu yapmıştı. Doğrulama modeli, FAW Group Co., Ltd. tarafından geliştirilen, sıfır emisyonlu, süper şarjlı, 80 kw’lık doğrudan enjeksiyonlu hidrojen yanmalı motorla donatıldı. Bu uçak, Çin’de hidrojen içten yanmalı motorla çalışan, bağımsız olarak geliştirilen ilk genel havacılık uçağı olma özelliğini taşıyor. 

Hibya Haber Ajansı

Çin’in hidrojenle çalışan ilk uçağı havalandı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Nilüfer Belediye Futbol Spor Kulübü, şampiyon oldu
Nilüfer Belediye Futbol Spor Kulübü, şampiyon oldu
Bakan Yerlikaya: Taksim meydanı kutlama yeri ve güzergahları arasında değil
Bakan Yerlikaya: Taksim meydanı kutlama yeri ve güzergahları arasında değil