Babacan: “Zenginle yoksul arasındaki uçurum sürekli büyüyor”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bolu’da düzenlediği basın toplantısında ülke gündemini değerlendirdi.

1063 kez okundu.
Babacan: “Zenginle yoksul arasındaki uçurum sürekli büyüyor” Advert

Babacan, TÜİK’in açıkladığı Gelir Dağılımı İstatistiklerine ilişkin “Gelir dağılımı ne demek, bir ülkedeki toplam gelir adil bir şekilde paylaşılıyor mu, yoksa ülkenin ekonomisi büyüyor ama bu zengin daha zengin, fakir daha fakir mi oluyor, bunun istatistiği. Kendileri açık açık ilan ettiler bakın. Gelir dağılımındaki adaletsizliğin büyüdüğünü TÜİK raporları da ortaya koymuş durumda. Zenginle yoksul arasındaki uçurum sürekli büyüyor.” dedi.

“Bugünkü emekli maaşlarıyla artık hesap kitap tutmuyor”

Türkiye’de bir emekli vatandaşın sadece emekli maaşıyla geçiniyorsa ve oturduğu ev kendinin değişse artık açlığa mahkum olduğunu söyleyen Babacan, “Mümkün değil. Hesap kitap tutmuyor. Emekli maaşıyla kiramı ödeyeyim, temel gıda ihtiyaçlarımı karşılayayım, üstüme başıma bir şeyler alayım, mümkün değil. Bugünkü emekli maaşlarıyla artık hesap kitap tutmuyor. Gerçekten çok yazık oldu ülkemize. Bu büyük ve güzel ülke bu duruma düşmemeliydi.” diye konuştu.

“Bize yoksulluğun resmini çizdiniz”

Babacan, memleketin kasasını dolu teslim ettiklerini dile getirerek, açıklamasına şöyle devam etti:

“Hepsini, mirasyedi hayırsız evlat gibi, har vurup harman savurdular. 2018’de tek imzayla tüm yetkiyi ellerine aldıklarından sonra Türkiye’de orta direk yıkıldı. Yoksul daha da yoksullaştı. Ve ben onun için buradan, Bolu’dan diyorum ki, bu anlattığım tablo var ya, anlattığım Türkiye tablosu, buradan Sayın Erdoğan’a seslenmek istiyorum; Bolu’dan: Bu tablo sizin eseriniz, başkasının değil. Bize yoksulluğun resmini çizdiniz.”

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız