Akçakaleli Gençler Bağımlılığa Hayır dedi

Akçakale Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu ve İlkokulu öğrencilerine bağımlılıkla mücadele eğitimine il müftüsü Ramazan Tolan il Mem Arge bağımlılıklarla mücadele koordinatörü eğitimci Muharrem Çelik tarafından okul bahçesinden coşkulu bir seminer verildi.

2201 kez okundu.
Akçakaleli Gençler Bağımlılığa Hayır dedi Advert

Akçakale Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu ve İlkokulu öğrencilerine bağımlılıkla mücadele eğitimine il müftüsü Ramazan Tolan il Mem Arge bağımlılıklarla mücadele koordinatörü eğitimci Muharrem Çelik tarafından okul bahçesinden coşkulu bir seminer verildi. Seminere 750 öğrenci ile okuldaki tüm öğretmenler ve çalışanlar katıldı. Verimli geçen seminerde zaman zaman uygulamalar da yapıldı. Türkiye bağımlılıklarla mücadele TBM formatıyla yapılan bahçedeki seminer oldukça verimli geçti. İl müftüsü Ramazan Tolan öğrencilere ilkeli, dürüst, başarılı, temiz ahlaklı olmanın yollarını anlatarak bunun için de Peygamberimiz Hz. Muhammed sav'ın çocukluk ve gençlik yıllarını örnek alınması ayrıca Peygamberimizin hayatının iyi bilinmesi ona göre de zararlı alışkanlıklardan uzak durulması gerektiğini vurguladı. Tolan kötülükleri nasıl yayıldığı konusunda bilinçli olmamız gerektiğini de vurguladı ve kötülüklerden de uzak durmamız gerektiğini söyledi. İyi bir insan olduktan sonra yanlışların da farkında olabileceğini söyleyen müftü Ramazan tolan öğrencilerin kendilerinin faydalı olan her alanda yetiştirmesini vurguladı. İl Mem Arge üyesi bağımlılıklarla mücadele koordinatörü eğitimci Muharrem Çelik eğitimden önce sayın valimiz Hasan ŞILDAK'ın ve sayın Milli Eğitim müdürümüz Asım SULTANOĞLU'nun selamlarını sevgilerini gençlere ileterek bağımlılıkla mücadelede birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak öğrencilerin arkadaş çevrelerine çok çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Bir kere de bir şey olmaz mantığını da deneylerle gösteren eğitimci Muharrem Çelik bir kereden çok şey olur yanlışa hayır doğruya evet dememiz gerektiğini de uğurlayarak öğrencilere uygulamalar yaptırdı. Çelik bağımlılıklarla mücadelede etmek her insanın insanlık görevi olduğunu da hatırlattı. Öğrencilerin arkadaşlarının iyi seçmesi gerektiğini iyi yerlere gelebilmek için de hedeflerinin olması gerektiğini de vurguladı. Çelik iyi insan olabilmenin yollarından biri de ciddi manada okumalar yapması gerektiğini vurguladı. Öğrenci velilerinin tütün ve benzeri alışkanlıklardan uzaklaştırması için de öğrencilere sorumluluk düştüğünü hatırlattı. Bilinçli teknoloji ve amacı doğrultusundan teknoloji kullanılmasını da örneklerle açıkladı. seminer sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Yıldız bu eğitimi ilçesi için çok anlamlı ve önemli olduğunu uğurlayarak bütün Ramazan TOLAN'a eğitimci Muharrem çelik'e milli eğitim müdürü Asım SULTANOĞLU'na Vali Hasan ŞILDAK'a çok teşekkür etti. Seminere şube müdürü Necmettin KILIÇER okul müdürü Mahmut ARGIN da katıldı ilçe Milli Eğitim Müdürü seminer sonunda müftü Ramazan TOLAN'a ve eğitimci Muharrem ÇELİK'e Harran ulu cami minaresinde yapılan plaketi takdim etti.

Okul seminerinden sonra Akçakale müftülük personeline de seminer veren il müftüsü Ramazan TOLAN ve İl Mem Arge üyesi eğitimci Muharrem Çelik imamların bağımlılıklarla mücadele konusunda daha duyarlı olmalarını ve bu konuda ciddi çalışmalar yapmaları gerektiğini hatırlattılar. İl müftüsü Ramazan TOLAN Kur'an kursu ve imamlara seslenerek bağımlılıkla mücadele konusunda çok ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini bu konuda da imamların bu soruna ciddi yaklaşmaları gerektiğini vurgulayıp camii cemaatiyle iyi bir iletişim kurulması gençlerin zararlı çevrelere gitmemesi konusunda ailelerin bilgilendirilmesi gerektiğini hatırlattı. İmamların çalışmalarının takipçisi olacağını belirten il müftüsü bizler diğer insanlardan daha çok bu konuya eğilmemiz gerektiğini uygulayıp kurumlarla işbirliğine de gitmemiz gerektiğini vurguladı. Ramazan TOLAN bağımlılık konusu hepimizi ciddi anlamda tehdit edecek bir durumdur buna seyirci kalamayız deyip bize düşen çalışmaktır. Bu konuda çalışmalarınızı bekliyorum dedi.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız