Şanlıurfa Eğitim Sen'den, AKP İl Başkanı'na "Tatil Tepkisi"

Eğitim Sen Şanlıurfa Şubesi, AKP İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu'nun mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yaptığı açıklamalara sert bir tepki gösterdi.

1657 kez okundu.
Şanlıurfa Eğitim Sen'den, AKP İl Başkanı'na Advert

Eğitim Sen Şanlıurfa Şubesi, AKP İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu'nun mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yaptığı açıklamalara sert bir tepki gösterdi. Yapılan yazılı açıklamada, AKP İl Başkanı'nın tarım işçilerinin tatil amaçlı farklı illere gittikleri yönündeki sözlerine yönelik sert eleştirilerde bulunuldu.

Açıklamada, "Akp İl Başkanı’nın 'mevsimlik tarım işçileri tatil amaçlı farklı illere gitmektedir' ifadesine aslında çokta şaşırmadık. Halktan kopuk, halkın ekonomik sıkıntılarından bir haber bir siyasi anlayışın temsilcilerinden başka ne gibi bir yaklaşım beklenilirdi ki?" denildi.

Eğitim Sen Urfa Şubesi adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sayın başkan; Sırça köşklerinizden çıkıp, mevsimlik tarım işçilerimizin sözlerine kulak verirseniz; bu insanların tatil için değil, sizin mensubu olduğunuz siyasal iktidarın savaş ve ekonomik politikalarından kaynaklı yoksullaştıklarını ve zorunluluktan kaynaklı farklı illere gitmek zorunda kaldıklarını göreceksiniz. Dillerinden dolayı horlanacaklarını göze alarak, insanlık dışı koşullarda temiz sudan, sağlıklı beslenmeden mahrum bir şekilde yaşadıklarını mı? Yoksa tatil mi yaptıklarını görmek mi istiyorsunuz? Size cevabımız şimdiden pılınızı pırtınızı toplayın, çadırlarınızı hazırlayın, okula giden çocuklarınızı okuldan alın, gideceğiniz yerde her türlü hakarete, hor görülmeye, ayrımcılığa, emek sömürüsüne hazır olun ve tıpkı binlerce mevsimlik tarım işçisi aile gibi kamyon korselerinde, üst üste istiflenmiş bir şekilde ölüm yolculuğuna çıkın. Sonra dönüşte bir TV programına çıkıp tatilde neler yaptığınızı anlatırsınız. Belki Tur Organizatörlerin iştahını kabartırsınız. 'Ya yaz tatilinde Ordu’ya fındık tarlasına tatile gider.' Ya da yoksulluktan, çaresizlikten, ekmek davasından zorunlu çalıştıklarını idrak eder bu ailelerden özür dilersiniz. Size şimdiden iyi tatiller sayın Başkan."


 

# bir başkan DAKİKA | # SON DAKİKA | ne? Şanlıurfa ilgili başkanı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
"Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı" iddiası
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz