Çevre Felaketi Kızılkuyu Yaban Hayatını Tehdit Ediyor

Şanlıurfa'nın Organize Sanayi Bölgesi'nden akan atık sular, Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda çevre felaketine neden oluyor.

724 kez okundu.
Çevre Felaketi Kızılkuyu Yaban Hayatını Tehdit Ediyor Advert

Şanlıurfa'nın Organize Sanayi Bölgesi'nden çıkan atık sular, Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda çevre felaketine yol açıyor. 

Organize besi bölgesinin hayvan atıkları ve işletme atıkları, dereye zehirli bir şekilde karışarak yaklaşık 20 kilometre boyunca akıyor. Bu durum, bölgedeki insanlar, hayvanlar ve bitkiler için ciddi bir tehdit oluşturuyor.

Özellikle Organize Sanayi Bölgesi'nde işletme sayısının artmasıyla birlikte, hayvan atıkları ve diğer atıklar çevre kirliliğini artırıyor. Önceden arıtma tesislerinde işlenen atıklar, şimdi bazı fabrikaların ve yeni kurulan biyogaz tesislerinin deşarj etmesiyle doğaya zarar veriyor. Bu durum, başta insanlar olmak üzere mera hayvanları ve Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'ndaki doğal yaşamı tehlikeye atıyor.

Hayvansal ve bitkisel atıklar ile fabrika atıklarının doğaya karışması, kötü koku, su ve hava kirliliği ile hastalık yayılmasına sebep oluyor. Bu durumun önlenmesi için Organize Sanayi Bölgesi'nden çıkan atık sularının arıtılarak doğaya bırakılması gerekiyor. Kaçak bırakan fabrikaların denetlenmesi ve biyogaz tesislerinin atık suları için arıtma tesislerinin kurulması şart.

Ayrıca, OSB ve OBB'den çıkan atık suların aktığı Cudi Deresi'nin temizlenerek bölgeye yeni piknik ve mesire alanları kazandırılması önem arz ediyor. Bu sayede, bölgede yaşayan ceylanlar ve diğer yabani hayvanların su ihtiyacı da karşılanmış olacak. 

Konuyla ilgili olarak Urfa Çalışma Grubu, çevre felaketinin boyutlarını ortaya koyarak önlemlerin alınması çağrısında bulunuyor.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız