Diş hekimleri sayısı hızla artıyor:Maliyet artışları hastaları zorluyor

Şanlıurfa Dişhekimleri Odası Başkanı Ekrem Kaya, diş hekimi sayısındaki hızlı artış ve enflasyonun yarattığı sorunlara dikkat çekti.

2374 kez okundu.
Diş hekimleri sayısı hızla artıyor:Maliyet artışları hastaları zorluyor Advert

Son dönemde diş hekimi sayısındaki hızlı artış, tedavi maliyetlerindeki yükselişle birleşince hastalar için ciddi bir mali baskı oluşturuyor. Şanlıurfa Diş Hekimleri Odası Başkanı Ekrem Kaya, enflasyonun nedeninin hekimler olmadığını belirterek, yetkililere seslendi.

Kaya yaptığı açıklamada;"Artık ekonomik önlemleri ülkemizin gerçeklerine, artan nüfus taleplerine göre almanız gerekmektedir. Enflasyonun bu denli artışı normal değildir. Mutlaka kalıcı tedbirler alınarak enflasyon önlenmelidir" diyen Kaya, alınan bir ürünü veya kullanılacak malzemeyi ikinci kez almanın aynı fiyata olmasının hayal olduğunu vurguluyor. Bu durumdan hiç kimsenin memnun olmadığını dile getiriyor.

Öte yandan diş hekimi sayısındaki artışın da ciddi bir enflasyon yarattığına dikkat çekiliyor. Şu anda birçok fakültede eğitim gören 52 bin öğrencinin olduğu belirtilirken, bunların 6 bininin yabancı uyruklu olduğu ifade ediliyor. Türk soylu öğrencilerin de bu rakamın içinde önemli bir yer tuttuğu belirtiliyor.

Diş hekimleri odası başkanı, yeni çıkan yasaların etkisiyle muayenehanelerde bir diş hekiminin yanında sigortalı olarak çalışabilme imkanının açıldığını bu durumun özellikle yeni mezun diş hekimlerine iş olanakları sağladığını ifade etti.

Ayrıca, 2018 yılında takip edilen kanunun çıkmasından memnuniyet duyulduğunu belirten Kaya, umutlarının devlette çalışan diş hekimlerine verilen yeşil pasaportun, özelde çalışan diş hekimlerine de verilmesi olduğunu dile getiriyor. Ayrıca bağ-kur ve emekli sandığından emekli olan hekimlere ek ödemelerin yapılmasını talep ediyor.

Son olarak, istihdam kanununun çıkmasında emeği geçen Türk Dişhekimleri Birliği'ne ve siyasi parti temsilcilerine teşekkürlerini ileten Kaya, diş hekimlerinin beklentilerini ve sektördeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.


Şanlıurfa Dişhekimleri Odası Başkanı Ekrem Kaya'nın açıklamaları, sektördeki gelişmeler ve gelecek beklentileri hakkında önemli bir perspektif sunarken, sektörün yaşadığı zorluklara da dikkat çekti.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ankara-Sivas YHT hattı ile  1 yılda 1 milyon kişi seyahat etti
Ankara-Sivas YHT hattı ile 1 yılda 1 milyon kişi seyahat etti
Hatay'da 2 mahalle karantinaya alındı
Hatay'da 2 mahalle karantinaya alındı