Moskova'da IŞİD'in üstlendiği terör saldırısında en az 60 kişi öldü, çok sayıda yaralı var

Stockholm, 23 Mart (Hibya) - Savaş kıyafetleri giyen silahlı kişilerin, Moskova'daki büyük bir konser salonunda otomatik silahlar ve patlayıcılarla en az 60 kişiyi öldürdüğü ve 145 kişiyi yaralandığı saldırıyı IŞİD üstlendi.

2314 kez okundu.
Moskova'da IŞİD'in üstlendiği terör saldırısında en az 60 kişi öldü, çok sayıda yaralı var Advert

IŞİD, Cuma günü geç saatlerde Telegram'daki bir gönderide saldırının sorumluluğunu üstlendi ve grup, silahlı adamlarının daha sonra kaçmayı başardığını iddia etti.

ABD'li resmi kaynaklar, saldırıdan IŞİD-K olarak bilinen "İslam Devleti Horasan"ın sorumlu olduğunu doğrulayan istihbarata sahip olduklarını belirtti.

Bir grup silahlı kişi akşam saat 20.00 sıralarında Crocus Belediye Binası konser salonuna saldırdı. Önlerine çıkan herkese ateş açmaya başlayan teröristler yanlarındaki patlayıcıları da patlattılar. Kısa bir süre sonra konser binası alev aldı.

Yetkililer, saldırganların patlayıcı da patlattığı anlaşılan saldırıda ölenler arasında beş çocuğun bulunduğunu açıkladı. Haber ajanslarının bildirdiğine göre Cuma akşamı konser salonunda en az iki patlama meydana geldi.

Rus basınında çıkan haberlerde, insanlar tahliye edilirken çevik kuvvet polisi birimlerinin bölgeye gönderildiği ve Rus ulusal muhafızlarına bağlı Speznaz birimlerinin Cuma akşamı ilerleyen saatlerde binaya sarmaya başladığı belirtildi. Rus haber ajansı Baza, saldırganlardan bazılarının kaçmış olabileceğini bildirdi.

Terör saldırısının ardından Moskova ve diğer bölgelerde 23 ve 24 Mart'ta yapılması planlanan toplu etkinlikler iptal edildi. Federal kültür kurumları da önümüzdeki günlerde böyle bir etkinlik düzenlemeyecek.

Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Crocus Belediye Binası'ndaki terör saldırısında yaralanan herkese şifa dilediğini ve sağlık personeline övgülerini ilettiğini söyledi.

Başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere ABD ve diğer ülke yetkilileri Moskova'daki terör saldırısını kınayan açıklamalar yaptılar.

 

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Özel, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Arslan ile görüştü
Özel, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Arslan ile görüştü
Fırat Kalkanı bölgesinde 3 terörist etkisiz hale getirildi
Fırat Kalkanı bölgesinde 3 terörist etkisiz hale getirildi