İmamoğlu: İstanbul iktidara da cevap vermiştir

Ellerindeki verilerin yüzde 96’sının sonuçlarına göre 1 milyondan fazla oyla önde olduğunu belirten Ekrem İmamoğlu, “İstanbul sadece bana değil, cumhurbaşkanına ve iktidara da cevap vermiştir” dedi.

2855 kez okundu.
İmamoğlu: İstanbul iktidara da cevap vermiştir Advert

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimlerin sonuçlarına ilişkin CHP İl Başkanlığı binasında açıklama yaptı. 
 
Artık seçimin son anlarına yaklaşıldığını ifade eden İmamoğlu, “Şuan bizim sistemimizde verilerin yüzde 96’sının sonuçları elimizde var. 1 milyonun biraz daha üzerinde bir farkla birinci durumdayız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri şuan itibariyle yeni dönemdeki yetkiyi yine bize vermiştir diyebiliriz. Yüzde 52’ye yakın yüzde 39 buçuk oranında bir oy oranı iki rakip arasındaki farkı tariflemekte. Bizi mutlu eden hedeflerimizin ilçeler noktasında da büyük oranda gerçekleşmiş olmasıdır. 14 belediyemizin tamamı görevimize devam edeceğimiz belediyeler noktasında hiçbir sorun yaşamadık. 11 belediyede de sonuçlanma aşamasına gelinmiş, neredeyse sonuçlar belli olmuş ilçelerimiz. Başta şuan Gaziosmanpaşa, Pendik gibi ilçelerde rekabetin birçok ilçede kafa kafaya devam ettiğini de ifade etmek isterim. Dolayısıyla sürecin takibinde emek gösteren arkadaşlara teşekkür ederim. Sürecin henüz bitmediğini, tutanakların net olarak toplanıp ıslak imzalı tutanakların il başkanlığımıza ulaştırılacak ana kadar takibinin yapılması gerektiğini iletmeyi bir borç biliyoruz. Değerli bir görev yaptıkları için tekrar teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
 
“Seçimi kazanmış bulunuyoruz” diyen İmamoğlu, Genel Başkanları Özgür Özel ve partililere teşekkür etti. İmamoğlu, “İstanbul ittifakın içselleştiren ve güçlendiren halkımıza, çocuklara, kadınlara, gençlere, halkın oluşturduğu vicdan ittifakına teşekkür ediyorum. Emeklilere, iş insanlarına, işçilere herkese yürekten teşekkür ediyorum. En büyük yardımcım olan aileme teşekkür ediyorum” dedi. 
 
İmamoğlu, “İstanbul ittifakına bakarak şunu söylemek istiyorum; millet sadece kimin yöneteceğine karar vermez, görev de verir. Seçmen ne mesaj verdi, halk ne görev verdiği anlamakla yükümlüyüz. Milletin sandıkta verdiği görevleri yok sayanlar eninde sonunda kaybederler. Sandıkta verilen görevleri herkesin doğru anlamakla yükümlülüğü vardır. Bugün halk bana belediyecilikte tam yol ileri görevini vermiştir. 16 milyon vatandaşımızla birlikte partizanlığı tarihe gömdük. İstanbul sadece bana değil, sayın cumhurbaşkanına ve iktidara da cevap vermiştir” şeklinde konuştu.

 

(MA)

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
"Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı" iddiası
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz