Tether, SOC 2 Tip 1 Denetimi’ni tamamlandığını duyurdu

Tether, Amerikan Yeminli Mali Müşavirler Enstitüsü (AICPA) tarafından geliştirilen altın güvenlik uyumluluğu standardı SOC 2 Tip 1 Denetimi’ni tamamladığını açıkladı. Şirket, güvenlik stratejisini sürekli güncelleyerek yenilikçi teknoloji ve şeffaflıkla stabilcoin kullanıcılarına hesap verilebilirlik sağlıyor.

148 kez okundu.
Tether, SOC 2 Tip 1 Denetimi’ni tamamlandığını duyurdu Advert

Kripto para sektörünün en büyük şirketlerinden Tether, önemli bir güvenlik güncellemesi yaptığını duyurdu. Şirket, en yüksek güvenlik uyumluluğu düzeyine ulaşmanın ilk aşaması olan Sistem Organizasyon Kontrolü (SOC) 2 Denetim Tip 1'den geçti.  Amerikan Yeminli Mali Müşavirler Enstitüsü tarafından geliştirilen altın güvenlik uyumluluğu standardı SOC 2 Tip 1 denetim sınavı başarıyla tamamlandı.

SOC 2'nin kriterleri beş temel güven hizmeti ilkesine dayanıyor

SOC 2’nin kriterleri temelde beş güven hizmeti ilkesine dayanıyor. Bunlardan ilki olan güvenlik, müşteri verilerini korumak için güvenlik duvarları, izinsiz giriş tespiti ve gelişmiş kimlik doğrulama protokolleri gibi uygulanan önlemleri içeriyor. İkinci ilke olan kullanılabilirlik, güvenilir ve aktif bir ağ sağlamaya odaklanırken aynı zamanda sorun çözümünde verimliliği de ele alıyor.

Bir diğer ilke olan işletme bütünlüğüyse doğru verileri, doğru fiyatla ve doğru zamanda sunarak sistemlerin amaçlarına ulaşıp ulaşmadığına odaklanıyor. Gizlilik ilkesi, iletim sırasında verilerin şifrelenmesine büyük önem vererek, veri erişimini ve ifşasını yetkili kişi veya kuruluşlarla sınırlandırıyor. Son ilke olan mahremiyet ise kişisel bilgilerin sorumlu bir şekilde toplanmasını, kullanılmasını, saklanmasını ve ifşa edilmesini sağlıyor.

Bunlar Tether’in sistemlerinin güvenli olduğundan, gerektiğinde erişilebildiğinden ve bilgilerin gizli tutulduğundan emin olmak için sağlam BT kontrol önlemlerine sahip olduğunu öne çıkarıyor. Ağ güvenilirliği ve sorun çözme hızının yanı sıra güvenlik duvarları, izinsiz giriş tespiti ve müşteriler için gelişmiş kimlik doğrulama gibi önlemler de sunuluyor.

Bu önlem, dünyanın en güvenilir stablecon’i olma kararlılığımızı gösteriyor

Tether CEO'su Paolo Ardoino, "Bu uyumluluk önlemi, müşterilerimize varlıklarının ve verilerinin, veri koruma ve bilgi güvenliği açısından en yüksek standartları karşılayan bir ortamda yönetildiğine dair güvence veriyor. Tether güvenlik kontrollerinin bağımsız doğrulanması için hayati bir önem taşıyor ve dünyanın en güvenilir, uyumlu stablecoin’i olma konusundaki kararlılığımızı gösteriyor” dedi.

Tether; yenilikçi teknoloji, şeffaflık ve stabilcoin kullanıcılarına karşı hesap verebilirlik konusunda liderlik etmeye odaklanarak güvenlik stratejisini sürekli güncelliyor. SOC 2 Tip 1 denetimini tamamlama taahhüdü, token sahipleri için güçlü güvenlik önlemleri sağlama konusundaki çalışmalarını destekliyor.

Ayrıca Tether, operasyonlarının ve güvenlik uygulamalarının tutarlı bir şekilde en yüksek standartlarda yürütülmesini sağlamak için yıllık olarak SOC 2 sınavlarına girmeyi taahhüt etti. Şirket, 2024-2025 yılında güvenlik, kullanılabilirlik, gizlilik, mahremiyet ve işleme bütünlüğü kriterlerini değerlendiren Tether, 12 aylık bir süre boyunca iç kontrollerinin çalışma etkinliğini sorgulayan SOC 2 Tip 2 Sertifikasını almayı hedefliyor.

Hibya Haber Ajansı

Tether SOC 2 Tip 1 Denetimi’ni tamamlandığını duyurdu
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
"Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı" iddiası
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz