11 Nisan: Şanlıurfa 'nın kahramanlık destanı!

CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümünü büyük bir onurla, gururla ve heyecanla kutladıklarını söyledi.

1553 kez okundu.
11 Nisan: Şanlıurfa 'nın kahramanlık destanı! Advert

 

11 NİSAN: ŞANLIURFA’NIN KAHRAMANLIK DESTANI!

CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümünü büyük bir onurla, gururla ve heyecanla kutladıklarını söyledi.

Sosyal medya hesabından mesaj paylaşan Tanal, 11 Nisan’ın, Şanlıurfa’nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, düşman işgalinden kurtulduğu gün olduğunu vurguladı.

Topyekün harekete geçerek Fransız işgalci kuvvetlerini 11 Nisan 1920’de kovan Şanlıurfalıların destansı mücadelesinin ve bu mücadeledeki Büyük Önder Atatürk faktörünün hiçbir zaman unutulmaması gerektiğinin altını çizen Tanal, tarihi zaferin arka planını bir kez daha hatırlattı. ATATÜRK’ÜN TALİMATIYLA DİRENİŞ BAŞLADI CHP’li vekil Mahmut Tanal, Urfa’nın Atatürk liderliğindeki şanlı direnişini tekrar şöyle aktardı:


İngilizlerin 1919 yılında işgal ettiği, sonrasında Fransızları yerleştirdiği Şanlıurfa’nın bağımsızlık mücadelesinin fitili, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Urfa Müftüsü ve eşrafına çektiği telgrafla ateşlenmiştir.

Atatürk’ün ‘Milli örgütlenişi genişletin. Her türlü haksızlığı, protesto ve icabında fiilen reddedin’ talimatı ve akabindeki desteği halkı cesaretlendirmiştir. İşgalci Fransız askerlerinin kadınların bulunduğu Vezir Hamamı’na girmeleri, bardağı taşıran son damla olmuştur.

İŞGALCİ FRANSIZ ASKERLERİNİN YALVARIŞI

Bayrağı, toprağı, kutsalları için kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla askeriyle, siviliyle bir araya gelen Urfa halkı, bu kadim şehri Fransızlara dar etmiştir. İşgalci emperyalist güçler, esaret altına almaya çalıştıkları, halkına boyun eğdirmeye uğraştıkları Urfa’dan ayaklara kapanarak, esir alınarak, yalvararak, aman dileyerek atılmıştır.

 

“ŞANLI” UNVANI GELİŞİGÜZEL VERİLMEDİ

Yani Urfa’mıza ‘Şanlı’ unvanı, gelişigüzel verilmemiştir. Büyük Önder Atatürk’ün emriyle harekete geçen dedelerimiz, büyük bedeller ödeyerek, yokluk içerisinde eşine az rastlanır fedakarlıklar göstererek doğup büyüdüğümüz toprakları kurtarmıştır.


 

KURTULUŞ SAVAŞI’NA İLHAM KAYNAĞI OLDU

Şanlıurfa’nın her karış toprağında şehitlerimizin kanı vardır. Şanlıurfa’nın Kurtuluş Savaşı sürecindeki kutlu zaferi, canla başla mücadelenin verildiği yurdun her noktasında ilham kaynağı olmuştur. Şanlıurfa’mıza İstiklal Madalyası verilmesi münasebetiyle CHP grubumuz adına Meclis’te yaptığım konuşmada da vurgulamıştım. Şanlıurfa halkı, kendi imkânlarıyla, canıyla, kanıyla, malıyla görülmemiş bir kurtuluş mücadelesi vererek kendi özgürlüğünü kazandı ve Milli Mücadele ruhu tüm yurtta güçlenerek tarihin seyrini değiştirdi. Şanlıurfa, dünya uygarlık tarihinin yeniden yazılmasına neden olan Göbeklitepe’dir. Bu nedenle Şanlıurfa, dil, din, ırk ayrımının yapılmadığı hoşgörünün merkezidir.

 

RAHMETLE ANIYORUZ

Cesaretlendirici telgraf mesajlarıyla, verdiği talimatlarla, gönderdiği milli kuvvetlerle Şanlıurfa’nın düşmandan temizlenmesine ön ayak olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere ‘12’ler’ olarak bilinen Şanlıurfa’nın kahramanlarını, Yüzbaşı Ali Saip Bey’i, topraklarını, kutsallarını katil sürüsüne, alçaklara çiğnetmeyen tüm Urfalıları, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, saygıyla ve rahmetle anıyorum. Tekrar ruhları şad, mekanları cennet olsun.

 

# kahramanlık destanı! 11 Nisan: Şanlıurfa 'nın # SON DAKİKA | bir DAKİKA | Daha ile OLAN
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
"Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı" iddiası
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz