Siyasi partilerden DEM Parti’ye bayram ziyareti

ANKARA - Gelecek Partisi ve CHP, DEM Parti’ye bayram ziyaretinde bulundu. Bayramlaşmada konuşan Eş Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan, "Bu ülke temel sorunlarını bir türlü çözemedi. Biz ikinci yüzyılında Cumhuriyetin demokratikleştirilmesi için mücadele yürüten bir partiyiz. Bu 31 Mart seçimleri de, bir demokratikleşme mesajı verdi" dedi.

3220 kez okundu.
Siyasi partilerden DEM Parti’ye bayram ziyareti Advert

Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde Ankara'da siyasi parti temsilcilerinin bayram ziyaretleri devam ediyor. Bu kapsamda, Gelecek Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyetleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ni (DEM Parti) ziyaret etti. Öğleden sonra da Saadet Partisi ve DEVA Partisi heyetleri DEM Parti’yi ziyaret edecek. 
 
DEM Parti Genel Merkezi’ne gelen heyetleri Eş Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan, Amed Milletvekili Ceylan Akça, Parti Meclisi (PM) üyesi İhsan Seylan karşıladı. Gelecek Partisi adına Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Milletvekili Hasan Ekici, İletişim Başkanlığı Başkan Yardımcısı Nazlı Üstün ziyarette bulundu.
 
'BİR DEMOKRASİ SORUNU VAR' 
 
Ziyarette konuşan Gelecek Partisi Milletvekili Hasan Ekici, Türkiye’de ciddi bir demokrasi sorunu olduğunu belirterek, “Her alanda ciddi bir demokrasi sorunu var. Siyasi partilerden tutun da vekillerin belirlenmesine kadar, sözde değil özde bir demokratik toplumu inşallah inşa ederiz. Cumhuriyetimiz 100 yaşına geldi ama eksik demokrasi kültürümüzde de var, yaşamımızda da var. Yolumuz uzun. Ama bunu tabi hep beraber, 84 milyonla beraber yapmamız gerekiyor. Çünkü demokratik ilkelerin hepsi 84 milyona katkı sağlayacak ilkeler. Demokrasinin yokluğundan herkes zarar görüyor” diye konuştu.
 
'İÇ BARIŞLA ORTADOĞU BARIŞINA DA KATKI SAĞLANIR' 
 
Daha sonra konuşan Öztürk Türkdoğan ise şöyle dedi: “Aslında iyi bir döneme giriyoruz. Bu bayram 31 Mart'tan sonra geldi. 31 Mart'ta halkımız bir bütün olarak güçlü bir demokrasi mesajı, barış mesajı verdi. Umarım, Türkiye olarak bunu değerlendiririz. Biraz önce bahsettiniz Cumhuriyetin 2’nci  yüzyılının demokratik bir Cumhuriyete evrilmesi mücadelesi yürütüyoruz. Bunun için de Türkiye'nin temel sorunlarının çözülmesinden yanayız. Umuyoruz ki bu yeni süreç Türkiye'nin kendi iç barışına katkı sunar. Türkiye kendi iç barışını sağlamakla birlikte Ortadoğu barışına da katkı sunar. Biliyorsunuz Ortadoğu'da çok büyük bir acı, bir soykırımı yaşandı ve devletler maalesef bunu seyrediyor. Halkların vicdanında mahkum olmuş bir süreç. Gazze'de olup bitenler bize çok uzak değil. Ama aynı zamanda biz bu ülkede büyük acılar yaşamış haldeyiz. Türkiye'de özellikle Kürt halkının yaşadığı acıları biliyoruz. Ama hiçbir halkın acı yaşamasını istemiyoruz. O nedenle iç barış çok kıymetlidir. Bayramın Türkiye'nin iç barışına katkı sunmasını diliyoruz.” 
 
'17 NİSAN’DA SİNCAN’DA OLACAĞIZ' 
 
Kobanê Davası’nda verilecek karar için 17 Nisan’da Sincan’daki duruşma salonunda olacaklarını belirten Türkdoğan, “Umuyoruz ki arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşur. Sayın Demirtaş ve tutuklu arkadaşlarımız Sayın Yüksekdağ, sevgili Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel ve diğer arkadaşlarımızın tutukluluğu sona erer, özgürlüklerine kavuşurlar. Ama hapishanedeki siyasi mahpusları, hapishanedeki sorunları biz konuşmaya devam edeceğiz. Umuyoruz ki bir an önce bu ülke düzelir. Seçim sonuçlarından da iktidar gerekli dersleri çıkarır” dedi.
 
Bayramlaşma, CHP adına Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, Kadın Kolları MYK üyesi Armağan Akyüz, Gençlik Kolları MYK üyesi Batuhan Cakcak’tan oluşan heyetin ziyaretiyle devam etti.
 
Burada konuşan CHP adına Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, “Tüm ülkemizin Ramazan Bayramı'nı kutluyoruz. Dileğimiz ve duamız öncelikle deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın acılarının ve yaralarının bir an önce dindirilmesi. Daha sonra da Filistin'deki insanlık zulmüne bir an önce son verilmesi. Bu bayram dileğimiz ve duamız bu. Gördüğünüz gibi seçimlerden sonra ülkemize bahar geldi, baharın devam etmesi temennimizdir” diye konuştu. 
 
'BU ÜLKE TEMEL SORUNLARINI BİR TÜRLÜ ÇÖZEMEDİ' 
 
Türkdoğan ise Demir’in depremzedeler ve Filistin için dilediği dileklere katıldıklarını belirterek, “Aynı zamanda ülkemize de barışın gelmesini istiyoruz. Bu ülke temel sorunlarını bir türlü çözemedi ve biz Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, Cumhuriyetin demokratikleştirilmesi için mücadelesi yürüten bir partiyiz. Bu 31 Mart seçimleri aslında çok güçlü bir demokratikleşme mesajı verdi. Çok güçlü bir iç barışı sağlama mesajı verdi. Her türlü otoriter yönetime karşı, yönetim tarzına karşı demokrasi mesajı verdi. Bir bütün olarak, muhalefet olarak bu ülkeye demokrasiyi de getireceğiz, barışı da getireceğiz. Yeter ki birlikte bir arada bu mücadeleye inanalım” ifadelerini kullandı. 
Bir kez daha söz alan CHP’li Demir, “CHP olarak nerede haksızlık varsa orada olacağımızdan emin olabilirsiniz. Analizinize de katılıyorum. 31 Mart'ta halkımız güzel bir mesaj verdi. Biliyorsunuz biz Türkiye İttifakı diye seçim propagandasını ve kampanyamızı yürüttük. Halkımız da Türkiye İttifakı'na teveccüh gösterdi. Dolayısıyla bu topraklarda yaşayan herkesin kardeşçe yaşaması, hür ve özgür yaşaması için hep birlikte elimizden ne geliyorsa yapacağız” diye konuştu.
 
DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcıları Vezir Coşkun Parlak, Canan Çalağan ve PM üyesi Fatma Koçyiğit’ten oluşan heyet ise siyasi partilere bayram ziyaretleri gerçekleştiriyor.

 

(MA)

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
"Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı" iddiası
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz