AFAD Başkanı Memiş: Toplam 174 vatandaşımızın tahliye operasyonu başarıyla tamamlandı

AFAD Başkanı Okay Memiş ve Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya'da meydana gelen teleferik kazası hakkında açıklamalarda bulundu.

116 kez okundu.
AFAD Başkanı Memiş: Toplam 174 vatandaşımızın tahliye operasyonu başarıyla tamamlandı Advert

AFAD Başkanı Memiş’in konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Dün saat 17.28’de meydana gelen teleferik kazası neticesinde tahliye bekleyen toplam 174 vatandaşımızın tahliye operasyonu başarıyla tamamlanmıştır. Maalesef 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olup 7 vatandaşımız da yaralanmıştır.

Tahliye neticesinde 11 vatandaşımız da kontrol maksatlı hastaneye kaldırılmış olup hepsinin de durumu gayet yerindedir.

Şu ana kadar AFAD koordinasyonunda Antalya Büyükşehir Belediyemizin İtfaiyesi, Sahil Güvenlik Komutanlığımız, Jandarmamız, Emniyet Teşkilatımız, Milli Savunma Bakanlığımıza bağlı birimlerimiz özellikle Hava Kuvvetleri Komutanlığımız, Orman Genel Müdürlüğümüz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı ekiplerimiz, 122 sağlık ekiplerimiz, UMKE ekiplerimiz, Kızılay’ımız ve bizimle akredite olan STK’larımız tarafından toplamda 2 bin 202 kişilik ekiple bu operasyon durmaksızın görev aldı.

Konunun uzmanı olan arkadaşların ifadesine göre çok riskli ama bir o kadar da dengeli ve özenli bir şekilde müdahale yapılarak havada asılı kalan 174 vatandaşımızın tamamı ki bunlardan yaklaşık 90’ı helikopterler tarafından diğer ekipler ise yerden müdahale edilerek kurtarılmıştır.

Kazanın sebebi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Adli merciler bu konuda gerekli tahkikatı yapacaklardır. Bizim gözlemlerimiz ve analizlerimiz neticesinde sağlam olan teleferik direğinin tepesinde bir vida kırığı gibi bir kırık neticesinde bu kazanın meydana geldiğini ifade etmek isterim. Diğer detaylı çalışmayı adli merciler yapacaklardır.

Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Direğin olduğu noktada bir heyelan olduğuna ilişkin heniz bir tespit bulunmamaktadır. Sadece orada bir kaza var. “

Antalya Valisi Hulusi Şahin’in açıklamaları şu şekilde:

“23 saati aşkın bir operasyon neticesinde 174 kazazedeyi burunları dahi kanamadan başarılı bir yer ve hava operasyonuyla tahliye ettik. Hava Kuvvetleri, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığımıza bağlı hava unsurlarımız da bu çapta böyle bir coğrafyada ve böyle bir büyüklükte bir operasyonu da ilk defa yaptı. Hem pilotlarımız hem de ekipleri büyük bir başarı elde ettiler.

Bunun yanında yer ekiplerimiz büyük bir özveriyle hayatlarını tehlikeye atarak bir çalışmayla 23 saat boyunca bu operasyonu gerçekleştirdiler. Ben bu operasyonu gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm AFAD personeline, Büyükşehir belediye başkanımızın şahsındaki tüm ekibine teşekkür ederim.

Hem asli hem de idari soruşturma açılmıştı zaten Adalet Bakanlığımız da 5 bilirkişi ile beraber çalışmaya başladılar. Emniyet müdürlüğümüz de bahsetmiş olunan çalışmayı savcılarımız doğrultusunda yürütüyorlar. Çalışmalar devam edecektir.”

Hibya Haber Ajansı

 

AFAD Başkanı Memiş: Toplam 174 vatandaşımızın tahliye operasyonu başarıyla tamamlandı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Nilüfer Belediye Futbol Spor Kulübü, şampiyon oldu
Nilüfer Belediye Futbol Spor Kulübü, şampiyon oldu
Bakan Yerlikaya: Taksim meydanı kutlama yeri ve güzergahları arasında değil
Bakan Yerlikaya: Taksim meydanı kutlama yeri ve güzergahları arasında değil