Şanlıurfa Valiliği ve Suruç Belediyesi Yolsuzluk İddialarıyla İlgili Soruşturma Başlatıyor

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki iddiaların ardından, Suruç Kaymakamı ve belediye başkan vekili İbrahim Güneş hakkında yolsuzluk iddiaları gündeme oturdu.

2041 kez okundu.
Şanlıurfa Valiliği ve Suruç Belediyesi Yolsuzluk İddialarıyla İlgili Soruşturma Başlatıyor Advert

Şanlıurfa Valiliği ve Dem Partili yönetim, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından görevi devralanlar, bu iddialar üzerine harekete geçiyor.

Soruşturmanın, İbrahim Güneş hakkında muhtarların yapmış olduğu şikayetler sonrasında görevden alınması sürecinde 7 milyonluk sahte et faturası ve 232 milyon borcun incelenerek içerisinde yer alan usulsüz ödemelerin tespit edilerek bu ödemelerde imzası bulunan belediye başkan yardımcıları dönemin yazı işleri müdürü özel kalem ve birim müdürleri hakkında açılacağı iddia edildi.

Sosyal medya hesaplarından yapılan soruşturma başlatılıyor paylaşımları Şanlıurfa Valiliğini ve Suruç belediyesini harekete geçirdi.

Suruç Belediyesi'nin mali durumuyla ilgili çarpıcı bilgiler gün yüzüne çıkmıştı. İbrahim Güneş yönetimindeki belediye, 23 milyon TL borç devralırken, 232 milyon TL borç bıraktığı ortaya çıktı.

İddialara göre, eski projelerin tekrarlanması ve borç batağına sürüklenen belediye, Suruç halkını tedirgin etmiş durumda. Suruçlu vatandaşlar, devletin parasını haksız yere harcayanların bir an önce adalet önüne çıkarılmasını talep ediyor.

Soruşturmanın, İbrahim Güneş'in onayladığı projeleri ve bu süreçte imza atan diğer yetkilileri de kapsayacağı belirtiliyor. Suruç halkı, uzun süredir ilçeye hizmet gelmediğini, yapılanların ise sosyal medya algılarıyla sınırlı olduğunu dile getiriyor ve gerçekleri öğrenmek istiyor.

Şanlıurfa Valiliği'nin ve Suruç Belediyesi'nin, bu iddiaların ardından soruşturma başlatması bekleniyor. Suruçlular, 232 trilyon TL'nin nasıl harcandığını ve hangi projelerde kullanıldığını merakla bekliyor.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
"Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı" iddiası
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz