Suruç'ta usulsüz işe alınan başkan yardımcısının kızı da dahil 5 kişi işten çıkarıldı

Suruç Belediyesi'nde son günlerde yaşanan usulsüz işe alım skandalı, ilçe gündemine bomba gibi düştü.

2696 kez okundu.
Suruç'ta usulsüz işe alınan  başkan yardımcısının kızı da dahil 5 kişi işten çıkarıldı Advert

Suruç Belediyesi'nde usulsüz işe alım ile ilgili aralarında Başkan Yardımcısının Kızının da olduğu 5 kişi İşten atıldı.

GÜVENLİK SORUŞTURMASI YAPILMADAN İŞE ALIMLAR OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Suruç Belediyesi'nde son günlerde ortaya çıkan usulsüz işe alımlarla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. RHA Ajans WhatsApp ihbar hattına gelen bilgilere göre, Aralarında Suruç Belediye Başkan Yardımcısı Askeri Karakuzu'nun kızı M. Karakuzu, ile birlikte usulsüz işe alınan 5 kişi güvenlik soruşturması yapılmadan işe alındığı ortaya çıktı.

USULSÜZ ALINAN 5 KİŞİNİN AKİTLERİ FESHEDİLDİ

Haberin yayılmasının ardından harekete geçen Suruç Belediye Eş Başkanları, avukatları aracılığıyla detaylı bir inceleme başlattı. Yapılan soruşturma sonucunda, Kayyum döneminin belediye başkan yardımcısı Askeri Karakuzu'nun kızı ile birlikte 5 kişinin işe alınmadan önce güvenlik soruşturması yapılmadığı ve usulsüz bir şekilde işe başlatıldığı belirlendi. Bu doğrultuda, işe alım akitleri derhal feshedilerek Karakuzu'nun kızı ile birlikte 5 kişi işten çıkarıldı.

İŞE ALINAN ONLARCA İŞÇİNİN İNCELEMESİ SÜRÜYOR

Suruç Belediyesi yetkililerinden alınan bilgilere göre, usulsüz işe alımlarla ilgili incelemelerin devam ettiği belirtildi. Bu süreçte usulsüz işe alındığı tespit edilen diğer işçi ve personelin de görevden alınacağı ve işten çıkarılacağı bilgisi gelenler arasında.

Bu gelişmelerle birlikte Suruç Belediyesi, usulsüz işe alımlar konusunda sıkı bir denetim süreci başlattı. Belediye yetkilileri, bu tür durumların yaşanmaması için detaylı güvenlik soruşturmalarının yapılacağını ve yasal prosedürlere tam uyulacağını belirtti.

Suruç halkı ise yaşanan bu gelişmeler karşısında şaşkınlık içinde. Birçoğu, belediyenin daha önce de benzer sorunlarla karşılaştığını belirtiyor ve yetkililerin bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini ifade ediyor.

USULSÜZLÜKLER KAMUOYUNA AÇIKLANMALI

Öte yandan, Suruç Belediyesi'nin önümüzdeki günlerde bu konudaki detaylı açıklamaları merakla bekleniyor. Usulsüz işe alımlarla ilgili yapılan incelemelerin sonuçları ve alınacak tedbirler hakkında belediye tarafından yapılacak açıklamalar, Suruç halkı tarafından merakla bekleniyor.

Olayla ilgili gelişmeler, kamuoyu tarafından merakla beklenirken, Suruç Belediyesi'nin atacağı adımlar ve alınacak yeni önlemler yakından takip ediliyor.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
"Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı" iddiası
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz