Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yeni dönem ilk toplantısı yapıldı

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yeni dönem ilk toplantısı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay başkanlığında gerçekleşti.

559 kez okundu.
Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yeni dönem ilk toplantısı yapıldı Advert

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Yeni dönemin ilk meclis toplantısına başkanlık eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Konya Modeli Belediyecilik anlayışımızla geçtiğimiz 5 yılda şehrimize önemli hizmetlerde bulunduk. Hem merkezde hem ilçelerimizde devam eden işlerimiz var. İnşallah onları bir an önce tamamlayarak yeni dönemde verdiğimiz sözleri yerine getirmek için birlikte gayret göstereceğiz" dedi.

Başkan Altay, Selçuklu’nun darülmülkü olan Konya’nın 200 yıl başkentlik yaptığını ve 42 bin kilometrekarelik alanıyla Türkiye’nin en geniş coğrafyasında hizmet verdiklerini anımsatarak şunları söyledi:

“Bu kadar büyük bir coğrafyada bu hizmetler nasıl yürütülecek diye tartışılıyordu ama aradan geçen 10 yılda bir sistematik oluştu. Büyükşehir Belediyemizin bölgelerde Fen İşleri yapılanmaları var. Ayrıca su idaremizin bölgelerde yapılanmaları var. Hizmetlerle ilgili bir standart oluşmaya başladı. Dolayısıyla biz görev alanımızdaki konularla ilgili kendi planlamamızı sizlerle istişare ederek yapmaya ve sorumluluk alanımızdaki işleri yapmaya bundan sonra da devam edeceğiz."

Başkan Altay’ın konuşmasının ardından yapılan oylama sonucunda Meclis Birinci Başkan Vekili Mustafa Uzbaş olurken İkinci Başkan Vekili ise Mehmet Sevim oldu. Toplantıda ayrıca Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyeleri, Belediye Encümen Üyeleri ile İhtisas Komisyonlarının belirlenmesi ve üyeleri seçildi.

Hibya Haber Ajansı

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yeni dönem ilk toplantısı yapıldı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
"Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı" iddiası
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz