Kayseri'de Trafik Kontrol Merkezi projesi ile şehir trafiği canlı denetleniyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, akıllı trafik yönetimi ile sinyalizasyon sistemine doğrudan müdahale imkanı sağlayan Trafik Kontrol Merkezi projesinde şehir trafiğinin canlı denetlendiğini söyledi.

275 kez okundu.
Kayseri'de Trafik Kontrol Merkezi projesi ile şehir trafiği canlı denetleniyor Advert

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Akıllı Trafik Yönetimi’nin gerçekleştirildiği Trafik Kontrol Merkezi’nde, 320 kamera ve bin 450 manyetik sensör ile 135 kavşak ve ana arterlerin izlenerek, yaşanabilecek olumsuzluklara anına müdahale imkanı sağlandığını belirtti.

Güvenli ve akıcı bir trafik için çalışmaların çok yönlü olarak devam ettiğini belirten Başkan Büyükkılıç, bu proje ile birlikte sabah ve akşam saatlerinde taşıt trafiğinin en üst seviyeye çıktığı pik saatlerde trafik sinyalizasyon sistemine direkt müdahale edilebildiğini söyledi.

Araç yoğunluğuna göre sinyalizasyon sürelerinin otomatik olarak ayarlanabildiğine dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Trafik Kontrol Merkezi kapsamında 320 adet kameranın sahada kurulması ile kontrol merkezinde operatörler tarafından kent trafiği canlı olarak denetlenebiliyor. Akıllı kavşak altyapısı ile kavşaklar dinamik olarak araç yoğunluğuna göre sinyalizasyon sürelerini otomatik olarak ayarlayabiliyor. Sinyal arızaları, trafik kazaları gibi arıza durumlarında kontrol merkezinden hızlı aksiyon alınması sağlanıyor.”

Hibya Haber Ajansı

Kayseri'de Trafik Kontrol Merkezi projesi ile şehir trafiği canlı denetleniyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
"Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı" iddiası
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz