Hatimoğulları Hilvan'da: Seçimi daha büyük bir fark ile kazanacağız

Seçimin yenileneceği Hilva'da konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 2 Haziran’da DEM Parti’nin kazandığını hatırlatarak “Seçimi daha büyük bir fark ile kazanacağız” mesajı verdi.

3684 kez okundu.
Hatimoğulları Hilvan'da: Seçimi daha büyük bir fark ile kazanacağız Advert

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, seçimin yenileneceği Hilvan'da, halk buluşmasına katıldı. Seçim bürosu önünde yapılan buluşmaya DEM Parti Milletvekilleri Ömer Öcalan, Sinan Çiftyürek ve Zülküf Uçar’ın yanı sıra binlerce kişi katıldı. Hatimoğulları ve beraberindeki heyet ilçe girişinde kitlesel karşılandı. Ardından araç konvoyu şeklinde seçim bürosu önüne geçildi. Heyeti seçim bürosu önünde binlerce kişi karşıladı. Buluşma DEM Parti Hilvan belediye eşbaşkan adaylarının halkı selamlaması ile başladı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti’nin kazandığı seçimin çalındığını belirterek “Seçimin Burada bizler bir kez daha seçim çalışması yapıyoruz ama bu seçimi bizden çalanlar, sandık yakarak çetevari yöntemlerle bu seçimi bizden alacaklarını zannedenler 2 Haziran’da büyük bir bozguna uğrayacaklar. Hilvan halkı 2 Haziran’da 31 Mart seçimlerinden daha güçlü bir bir sonuca hazır mıyız hep beraber?” diye sordu.

‘DAHA BÜYÜK KAZANACAĞIZ’

31 Mart’ta Hilvan'da yaşananları hatırlatan Hatimoğulları, “Ben tekrar edeceğim çünkü bütün Türkiye duysun istiyoruz. Burada Hilvan’da sandık sayımları sabahlara kadar sürüncemede bırakıldı. Burada sandık görevlilerine kamu çalışanlarına emekçilerine şiddet uygulandı. Burada son anda seçimi yenildiğini anlayan AKP’nin yandaşları, teşkilatını kendisi devreye girdi ve her zamanki hileli, çalıp çırpan anlayışları her zamanki irade gaspı anlayışlarıyla sandıkları yaktılar. Sandıklar yakıldıktan sonra bu seçimin yenilenmesi kararı alındı. Hodri meydan. Halkımız, Hilvan halkı DEM Parti etrafında gece gündüz zaten çalışıyor ve bu seçimleri daha büyük bir farkla kazacağız” diye konuştu.

‘SANDIKLARI BİLEREK YAKTIRDILAR’

“Hilvan 45 yıl sonra bir kez daha özüne dönecek” diyen Hatimoğulları, “Biz tarihimizi, halklarımızın tarihini Hilvan başarısını 45 yıl sonra bir kez daha kendi özüne kendi halkına kendi gerçekliğine yakışır bir şekilde Hilvan’da büyük bir zafere imza atacağız. Ama onlar yani sandıkları çalanlardan, sandıkları yakanlardan tutun da Ankara’da bu seçimin tekrarlanmasına karara bağlayan anlayış ve zihniyet tarihe şöyle geçecektir. Bunlar sandıkları bilerek yaktırdılar, halkın iradesini gasp ettiler, hırsızlık yaptılar, çetevari faaliyetler seçimi gasp etmeye kalktılar. Ama tarih de onları bu şekilde yazacak” ifadelerini kullandı.

‘EŞİT TEMSİLİYETİ 45 SENE SONRA TEKRAR GETİRECEĞİZ’

Hilvan Belediyesi’nin 2 Haziran’da “Demokratik bir belediye” olacağını belirten Hatimoğulları, “Burada 45 sene önce Hilvan’da Nadir Temel belediyeyi kazanıyor ve aynı zamanda o dönemde kadın temsiliyetini eşbaşkanlık sistemimizin de tohumlarını atıldığını söylemeliyim. O dönemde 3 kadın arkadaşımız belediye meclis üyesi olarak seçiliyor. Emine Hacıyusufoğlu, Dürre Kaya. Onları kaybettik, ruhları şad olsun. Saadet Yavuz’u da yine seçim kampanyası çerçevesinde Hilvan’a geldiğimiz zaman beraberimizdeki heyetle kendisini ziyaret ettik ve belediye deneyimlerini dinledik. Ve değerli arkadaşlar Hilvan halkı çok önemli bir şeyi başarmış tarihte. Bizi bir kez daha 45 sene öncesine götüren kadın belediyecilik anlayışımızı eş başkanlık, eşit temsiliyet anlayışımızı demokratik belediyecilik anlayışımızı 2 Haziran’da zaferle taçlandıracak mıyız hep beraber?” diye sordu.

'BİRKEZ DAHA İRADENİZE TALİBİZ'

AKP’nin Hilvan'a 22 yıldır bir proje kazandırmadığını belirten Hatimoğulları, Curnê Reş halkının yüzde 80’nin geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olmasına rağmen tarım ve hayvancılık ile ilgili bir projenin olmadığını kaydetti. Her yıl binlerce kişinin Curnê Reş’ten başka kentlere mevsimlik tarım işçisi olarak gittiğini belirten Hatimoğulları, “Biz Dem Parti olarak burada Hilvan'da yapılmayanları yapmak üzere geliyoruz. Bakın köy yolların yol demeye bin şahit gerek. Şehir merkezinden bile gelirken yolların ne kadar berbat olduğuna hep beraber tanıklık ettik. Biz Dem Parti olarak Hilvan’ın yolunun, temiz su şebekesini, tarım arazilerinin sulanmasıyla ilgili çalışmalar yürütmeyi görev addederek bir kez daha siz değerli Hilvan halkının iradesine talibiz” diye konuştu.

'HALKI CEZALANDIRMAK İSTİYORLAR'

“Kendilerine oy vermeyeni cezalandırmak istiyorlar” diyen Hatimoğulları, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakın 5 kilometre ötede baraj yapılmış. 95’ten bu yana bu barajdaki sular tarım sulama arazilerine yönlendirilmemiş ve Hilvan susuz bırakılmış. Neden düşman hukuku. Neden çünkü Kürt’ü cezalandırmak istiyorlar. kendilerine oy vermeyeni cezalandırmak istiyorlar. Ve biz size sözümüz olsun ki tarım arazileri susuz kalmayacak. Bu zalim DEDAŞ, elektrik kesintilerine doymayan adeta Kürdistan’ın baş belası haline gelmiş, işkence aracı haline gelmiş olan DEDAŞ’ı elektrik kesintileriyle hep beraber mücadele edeceğiz. Buna için vermeyeceğiz bunun içindir ki bu rantçı çeteci anlayış bizim irademizi çalmaya kalkıyor Bizim irademizi çalmaya kalkan, yolsuz, susuz, içme suyu olmadan tarım arazilerine müdahale ederek bizden öç almaya çalışanlara cevabı 2 Haziran’da verecek miyiz?”

‘SANDIKLARI GÖZÜMÜZ GİBİ KORUYACAĞIZ’

DEM Parti’nin 31 Mart’ta büyük bir başarıya imza attığını belirten Hatimoğulları, “Kazandığımız belediyelerde ki biliyorsunuz bu dönemde büyük bir başarıya imza attık. Kayyım atanmış belediyelerimizi kayyımlardan tek tek aldık. Az farkla kaybettiğimiz belediyelerimizin hepsini geri aldık. Kayyım seçmen atadıkları yerde taşımalı seçmen dışarıdan getirdikleri asker ve polise rağmen bizler belediyelerimizi yeniden kazanmayı başardık buradan Hilvan’dan aynı başarının geleceğine inanarak DEM Parti’nin kazanılmış belediyelerini buradan alkışlarla kutlayalım mı? Şundan emin olun ki bizler o sandıkları gözümüz gibi koruyacağız. Her sandıkta görevlilerimiz dışında bir avukat arkadaşımız bulunacak. Hiç kimse o gün endişeye kapılmasın. Sandıklarımızı gözümüz gibi koruyacağız” şeklinde konuştu.

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ’IN MESAJI

Halka iradenize sahip çıkan çağrısında bulunan Hatimoğulları, her kesin 2 Haziran’a kadar gece gündüz demeden çalışması gerektiğini belirtti. Kobanê Davası’nda siyasetçilere verilen cezalara değinen Hatimoğulları, devamında şunları söyledi: “Kobanê Kumpas Davası bir karar açıklandı bu dava ile ilgili. Ve eşbaşkanlarımıza, seçilmişlerimize MYK üyelerimize yüzlerce sene ceza yağdırdılar. Ve biz tabi ki bu cezaların neden yağdırıldığını da biliyoruz. Bu bir siyasi davadır. Bugün bizler Amed’de tam da 7 Haziran döneminde seçimlere hazırlandığımız vakit biliyorsunuz İstasyon meydanında bir bombalı saldırı gerçekleşti. Orada canlarımızı kaybettik. Bugün hem onları andık hem de DAİŞ’in kirli çalışmalarını orada bir kez daha kınadık. Ben Amed’den selam ve sevgilerimi getirdim sizlere. Bu selam üstümde kalmasın, başarı dileklerini iletiyorlar sizlere. Cezalar açıklandı, bizler daha sonra sevgili Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan ile birlikte Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret ettik. Sevgili Figen ve Selahattin şu mesajı gönderdiler sizlere. Bizler içeride bu cezayı dimdik ve onurlu bir şekilde karşılıyoruz, yılmak yok, yola devam. Dışarıdaki halkımız da asla yılgınlığa kapılmasın, asla dik duruşundan ödün vermesin. Biz içeride siz dışarıda direne direne kazanlım dediler. Ve biz direne direne kazanacağız. Her iki eş başkanımız selam ve sevgilerini gönderdi size. Biz de Hilvan’dan selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz. 2 Haziran’da hediyemiz var onlara. Bizler mutlaka başaracağız, mutlaka kazanacağız. Dem parti etrafında bu seçim çalışmasını en iyi şekilde örgütlenmesinde çorbada tuzu olsun, emeğin olsun. Şimdiden zaferimiz mübarek olsun, yolumuz açık olsun. Serkeftin.”

Buluşma Sanatçı Kadir Çat’ın sahne alması ve Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halaylar ile son buldu.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Çin’de çölleşmiş 32 milyon hektar alan ormana dönüştürüldü
Çin’de çölleşmiş 32 milyon hektar alan ormana dönüştürüldü
426 bin 915 öğretmen ilk yardım eğitimi aldı
426 bin 915 öğretmen ilk yardım eğitimi aldı