İnternet Medyasına Uygulanan Çifte Standarta Tepkiler Sürüyor

Şanlıurfa'da düzenlenen Kültür Yolu Festivali'nin basın bilgilendirme toplantısına internet medyasının davet edilmemesi büyük tepki topladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Şanlıurfa Valiliği tarafından organize edilen festivalin basın toplantısına sadece belli başlı medya kuruluşları ve temsilcilerinin davet edilmesi, internet medyasının yok sayıldığını düşünen birçok kişi tarafından eleştirildi.

1009 kez okundu.
İnternet Medyasına Uygulanan Çifte Standarta Tepkiler Sürüyor Advert

Bu duruma tepki gösteren Urfa Pusula haber sitesi, konuyla ilgili yaptığı haberde tepkisini şu ifadelerle dile getirdi: "Urfa’daki Kültür Yolu Festivali’nde ‘imtiyazlı’ yaklaşım! İnternet medyası yok sayıldı!" Haberde, internet medyasının önemli bir haber kaynağı olduğuna vurgu yapılırken, bu tür organizasyonlarda dışlanmasının kabul edilemez olduğu belirtildi.

Sosyal medyada da geniş yankı bulan bu durum, pek çok kullanıcı tarafından eleştirildi. Kullanıcılar, internet medyasının günümüzde bilgi akışının önemli bir parçası olduğunu belirterek, bu tür etkinliklere dahil edilmesi gerektiğini savundu. Bazı kullanıcılar, internet medyasının çağın gerekliliklerine uygun olarak her geçen gün daha da önem kazandığını ifade etti.

Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Şanlıurfa Valiliği'nden konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İnternet medyasının yok sayılmasının arkasındaki nedenler merak konusu olurken, bu durumun gelecekte düzenlenecek etkinliklerde tekrarlanmaması için yetkililerin adım atması bekleniyor.

İnternet medyasının bu tür etkinliklerde yer almaması, sadece haber akışının kısıtlanmasına değil, aynı zamanda bilgiye ulaşımda eşitsizlik yaratılmasına da neden olmaktadır. Bu nedenle, internet medyasının da diğer medya kuruluşları gibi etkinliklerde yer alması büyük önem taşımaktadır.

-İşte Urfa Pusula haber sitesinin tepki gösterdiği o haber linki:

https://www.urfapusula.com/haber/20268800/urfadaki-kultur-yolu-festivalinde-imtiyazli-yaklasim-internet-medyasi-yok-sayildi

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Çin’de çölleşmiş 32 milyon hektar alan ormana dönüştürüldü
Çin’de çölleşmiş 32 milyon hektar alan ormana dönüştürüldü
426 bin 915 öğretmen ilk yardım eğitimi aldı
426 bin 915 öğretmen ilk yardım eğitimi aldı