Mehmet Emin Kutluay Hoca: "Urfa'da Düzenlenecek Konserler Yanlıştır, İhanettir"

Mehmet Emin Kutluay hoca, 25 Mayıs ve 2 Haziran tarihleri arasında Kültür Yolu Festivali kapsamında Şanlıurfa'da düzenlenecek olan konserlere sert tepki gösterdi.

3403 kez okundu.
Mehmet Emin Kutluay Hoca: Advert

ve 2 Haziran tarihleri arasında Kültür Yolu Festivali kapsamında Şanlıurfa'da düzenlenecek olan konserlere sert tepki gösterdi. Kutluay, Cuma hutbesinde verdiği vaazda konserleri, Gazze, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya ihanet olarak nitelendirdi.

Kutluay, "Bu konserler yanlıştır, ihanettir. Gazze'ye, Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya ihanettir," dedi. Vaazında, daha dün Filistin şehidi Hasan hocayı toprağa verdiklerini hatırlatan Kutluay, "Ve yarın Şanlıurfa'da kültür konserleri başlayacak," diyerek bu durumun yanlış olduğunu vurguladı.

Mehmet Emin Kutluay, toplumun ahlaksızlığa sessiz kalmasından da şikayetçi oldu. "Ahlaksızlığı getirmek için hiç kimseden ses çıkmıyor kardeşim. Teslim olmuşlar birilerine; oğlunu işe koymak, kızını işe koymak karşılığında bütün yanlışlara suskunlar," diye konuştu. Allah'ın da şahidi olduğunu belirten Kutluay, bu duruma feryat ettiğini ifade etti.


Konserlerin yanlış ve ihanet olduğunu tekrarlayan Kutluay, "Gazze'ye ihanettir, Kudüs'e ihanettir, Mescid-i Aksa'ya ihanettir, Allah'a ihanettir. Aklımızı başımıza almamız lazım," dedi.


Mehmet Emin Kutluay Hoca'nın bu sert çıkışı, Şanlıurfa'daki konserlerle ilgili tartışmaları alevlendirdi ve festivalin şehirde nasıl bir etki yaratacağı konusunda farklı görüşlerin ortaya çıkmasına neden oldu.

 

# Mehmet Emin Kutluay Hoca: "Urfa'da Yanlıştır kültür yolu festivali İhanettir" Düzenlenecek Konserler DAKİKA | Şanlıurfa Daha bir # SON DAKİKA | OLAN Oldu Kültür yolu
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Çin’de çölleşmiş 32 milyon hektar alan ormana dönüştürüldü
Çin’de çölleşmiş 32 milyon hektar alan ormana dönüştürüldü
426 bin 915 öğretmen ilk yardım eğitimi aldı
426 bin 915 öğretmen ilk yardım eğitimi aldı