Alpay: 39 milyon icra dosyası ile Türkiye Yüzyılı olamaz

Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay, ülkede en büyük eksikliğin adalet olduğunu söyledi.

2439 kez okundu.
Alpay: 39 milyon icra dosyası ile Türkiye Yüzyılı olamaz Advert

Alpay, Adalet Bakanlığı’nın geçtiğimiz haftalarda açıkladığı “Adalet İstatistikleri 2023” başlıklı 123 sayfalık raporunu ele alarak değerlendirmelerde bulundu.

“2023’te 16 milyon icra-iflas kararı çıktı”

“Dolandırıcılıkta dikkat çekici artış, icra ve iflasta da adeta patlama yaşanıyor” diyen Alpay, “Dolandırıcılık suçu geçen yıla göre yüzde 25 artarken, 2022’de 8,2 milyon icra-iflas kararına karşılık 2023’te 16 milyon karar çıktı. Karabasandır bu. Helal ekmeğinin peşindeki insanlar çaresiz. Siyaset bu tabloyu görmeli ve ivedilikle çözüm bulmalı.” ifadelerini kullandı.

“İcra-iflas dosya sayısı 39 milyona yükseldi”

İcra ve iflas dairelerindeki dosya sayılarındaki artışa da dikkat çeken Genel Başkan Hüseyin Alpay, 2021 yılında 32,1 milyon olan icra-iflas dosya sayısının 2023’te 39 milyona yükseldiğini belirterek, “Aynı zamanda 2021’de 8 milyon çıkan icra-iflas kararı 2023’te adeta patlama yaparak 16 milyona çıkmış durumda. İnsanlarımız büyük bir girdap içerisinde ve reel gerçekler karşısında çaresiz.” dedi.

“Sadece 2024’te 10 milyon suç için dosya açıldı”

Türkiye’deki suç oranlarında da büyük bir artış yaşandığına vurgu yapan Alpay, “Ülkede suç sayısında da korkunç arışlar var. Sadece 2024’te savcılıklarda yaklaşık 10 milyon suç için dosya açıldı. Bu rakamlar dikkate alındığında ülke genelinde günlük suç sayısı 27 binin üzerine çıkmış durumda. Bu tabloyu tetikleyen olguları ortadan kaldıracak siyasi iradeye her zamankinden fazla ihtiyaç var.” değerlendirmesinde bulundu.

Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay yayımladığı açıklamada toplumun beklentilerini de hatırlatarak şunları kaydetti:

“Genel af ve ehliyet affı, staj mağdurları, Bağkur reformu ve emekliler unutulamaz”

“Tüm bu karamsar tablo karşısında insanlarımızın hayatını kolaylaştıracak adımların atılması zaruridir.  Bir ‘Genel Af’ ile birlikte, insan canına kastetmeyen, yaralamayan ve madde bağımlısı olmayan herkesin, bir defaya mahsus affedilerek ehliyetlerine kavuşmaları kadim devlet olmanın gereğidir. Bağkur 7200 prim eşitliği, staj mağdurlarının staj dönemlerinin emekliliğe sayılması, en düşük emekli maaşının asgari ücretle eşitlenmesi ve KHK’larda yaşanan mağduriyetlerin sona erdirilmesi ve öğretmen atamalarının hak ve hakkaniyet ölçeğinde 100 bin kişi olarak mülakatsız şekilde yapılması gibi çok ciddi toplumsal talepler de bir an evvel yerine getirilmelidir.”

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Çin’de çölleşmiş 32 milyon hektar alan ormana dönüştürüldü
Çin’de çölleşmiş 32 milyon hektar alan ormana dönüştürüldü
426 bin 915 öğretmen ilk yardım eğitimi aldı
426 bin 915 öğretmen ilk yardım eğitimi aldı