Şanlıurfa Kültür Festivali'ne bir Tepki de Diyanet Sen'den : "Değerlerimize ve Zamanlamaya Aykırı"

Şanlıurfa'da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Kültür Festivali, çeşitli kesimlerden tepkiler sürüyor..

3381 kez okundu.
Şanlıurfa Kültür Festivali'ne bir Tepki de Diyanet Sen'den : Advert

Şanlıurfa'da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Kültür Festivali, çeşitli kesimlerden tepkiler sürüyor..

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Şanlıurfa'da düzenlenen Kültür Festivali, hem içerik hem de zamanlama açısından eleştirilerin hedefi oldu. Diyanet Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz, festivalin Şanlıurfa'ya zarar vereceğini belirterek etkinliğin iptal edilmesi çağrısında bulundu.

"Manevi Değerlerimize Uygun Etkinlikler Düzenlenmeli"

Mehmet Hadi Gündüz, festivalin gençlere olumlu katkı sağlamadığını ve şehirde tahribata yol açacağını savundu. Gündüz, "Alkol, kumar, uyuşturucu ve şans oyunlarının gençliğimizi harap ettiği bir dönemde, gençlerimize bu tür illetlerden kurtaracak etkinlikler düzenlenmesi gerekir. Geleceğimiz olan gençlerimize manevi değerleri aşılayacak ilkeli festivaller daha verimli olacaktır" dedi.

"Gazze'de Yaşananlar Göz Ardı Edilemez"

Açıklamasında, Gazze'deki duruma da değinen Gündüz, "Aylardır Siyonist İsrail devleti tarafından Gazze'de on binlerce kardeşimiz şehit edilirken, Müslümanların bu acıyı yaşadığı bir dönemde festival adı altında insanları eğlendirmeye çalışmak kabul edilebilir bir durum değildir" ifadelerini kullandı.

"Şehidimize Saygı Gösterilmeli"

Gündüz, Urfa'da yeni ebediyete uğurlanan Kudüs şehidine saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Gazze için ümmet kan ağlarken, festival adı altında değerlerimizle uyuşmayan etkinlikleri kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

"Tasarruf Tedbirleri Göz Önüne Alınmalı"

Devletin tasarruf tedbirlerine dikkat çeken Gündüz, kültür festivali adı altında yapılan etkinliklere harcanan paraların izahının mümkün olmadığını belirtti. "Konu yetkililerimiz tarafından tekrar değerlendirilerek, insanlara hiçbir olumlu katkı sağlamayacak olan bu festivallerin iptal edilmesini ve şehrimizin maddi ve manevi olarak kalkınmasına yönelik programların icra edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Çin’de çölleşmiş 32 milyon hektar alan ormana dönüştürüldü
Çin’de çölleşmiş 32 milyon hektar alan ormana dönüştürüldü
426 bin 915 öğretmen ilk yardım eğitimi aldı
426 bin 915 öğretmen ilk yardım eğitimi aldı